Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena?
Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!
Pohja:
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa)
10 g oliiviöljyä
10 g hienoa merisuolaa
500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja)
Täytteet:
itsetehty tomaattikastike
herkkusieniä
punasipulia
paprikaa
vegaanista 'tuorejuustoa''
Päälle uunista tulon jälken
oliiviöljyä loraus ja kevätsipulia
Liemessä blogista on tuo pizzapohjan ohje.
Ensin ota noin 10% vettä erikseen ja sekoita siihen merisuola. Jos käytät tuore hiivaa niin liota se veteen. Lisää sitten vasta jauhot. Jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se jauhoihin ja lisää loppu 90% vedestä siihen.
Vaivaa koneella hiljaisella nopeudella tai käsin 10min.
Lisää sitten suolavesi. Vaivaa, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää lopuksi oliiviöljy. Vaivaa niin kauan kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.
Lopuksi vaivaa nopeimmalla nopeudella, kunnes taikina on sileää, joustavaa eikä tartu käsiin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota tunnin verran.
Muotoile taikinasta sopivia palloja. Anna niiden kohota vielä hetki. Valmistele täytteet tässä välissä.
Tomaattikastike:
1-2 valkosipulinkynttä
500g paseerattua tomaattia
1-2rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
tuoretta tai kuivattua basilikaa
Kuullota valkusipulinkynsiä hetki. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet. Anna muhia 10-20min
Muotoile sitten pizzat mielummin käsin kuin kaulimella. Levitä pohjille tomaattikastiketta, täytteitä sekä vegaanista ''tuorejuustoa''
Jos haluat rapsakan pizzan, käytä pizzakiveä sekä valitse max kolme täytettä.
Lämmitä uuni täysille ja alalämmölle. Paista pizzaa 3-4min. Vaihda grillivastukselle ja paista 2-4min uunin yläosassa. Tarkkaile pizzaa, sillä eri uunit toimivat eri tavoin. Oma uunini lämpeää vain 250 asteeseen.
Uunista tulon jälkeen voit lorauttaa päälle oliiviöljyä, kevätsipulia sekä rucolaa.
Kommentit
Lähetä kommentti