Siirry pääsisältöön

Vegaanipizza



Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena?
Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa! 




Pohja:

3,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa)
10 g oliiviöljyä
10 g hienoa merisuolaa
500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja)


Täytteet:

itsetehty tomaattikastike
herkkusieniä
punasipulia
paprikaa
vegaanista 'tuorejuustoa''

Päälle uunista tulon jälken
oliiviöljyä loraus ja kevätsipulia


Liemessä  blogista on tuo pizzapohjan ohje.

Ensin ota noin 10% vettä erikseen ja sekoita siihen merisuola. Jos käytät tuore hiivaa niin liota se veteen. Lisää sitten vasta jauhot. Jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se jauhoihin ja lisää loppu 90% vedestä siihen.
Vaivaa koneella hiljaisella nopeudella tai käsin 10min. 


Lisää sitten suolavesi. Vaivaa, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää lopuksi oliiviöljy. Vaivaa niin kauan kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.

Lopuksi vaivaa nopeimmalla nopeudella, kunnes taikina on sileää, joustavaa eikä tartu käsiin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota tunnin verran.

Muotoile taikinasta sopivia palloja. Anna niiden kohota vielä hetki. Valmistele täytteet tässä välissä.

Tomaattikastike:
1-2 valkosipulinkynttä
500g paseerattua tomaattia
1-2rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
tuoretta tai kuivattua basilikaa

Kuullota valkusipulinkynsiä hetki. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet. Anna muhia 10-20min

Muotoile sitten pizzat mielummin käsin kuin kaulimella. Levitä pohjille tomaattikastiketta, täytteitä sekä vegaanista ''tuorejuustoa''

Jos haluat rapsakan pizzan, käytä pizzakiveä sekä valitse max kolme täytettä.
Lämmitä uuni täysille ja alalämmölle. Paista pizzaa 3-4min. Vaihda grillivastukselle ja paista 2-4min uunin yläosassa. Tarkkaile pizzaa, sillä eri uunit toimivat eri tavoin. Oma uunini lämpeää vain 250 asteeseen.

Uunista tulon jälkeen voit lorauttaa päälle oliiviöljyä, kevätsipulia sekä rucolaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa!