Siirry pääsisältöön

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :)
Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut.

Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet


     MASUKAKKU



Pohjat
yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka

2,4dl gluteenitonta kauramaitoo
1tl psylliumia
1tl vaniljauutetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä)
2dl perunajauhoja
2/4tl suolaa
1,5tl inkiväärijauhetta
1tl ksantaania
4 2/4tl leivinjauhetta
220g laktoositonta voita
5dl sokeria
4 kananmunaa

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää psyllium ja vaniljauute siihen. Siivilöi gluteenittomat jauhot, perunajauhot, inkiväärijauhe, suola, ksantaani ja leivinjauhe. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa noin viitisen minuuttia. Lisää vaahtoon vuorotellen kauramaitoa ja jauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Kaada leivinpaperilla pingotettuihin vuokiin ja paista 150 asteessa noin tunnin verran. Tarkasta kypsyys tikulla.


Persikkamousse

4dl laktoositonta vispikermaa
250g laktoositonta mascarponea
200g  laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
4tl liivatejauhetta
4dl persikkasosetta

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää mascarponeeen persikkasose. Laita liivatejauheen sekaan 4rkl kylmää vettä ja anna hetken turvota. Käytä sitten mikrossa 30s ja kaada ohuena nauhana mascarponeseoksen sekaan.  Kääntele varovasti kermavaahto joukkoon.

Persikkamoussen alle laitoin muussattua banaania 3kpl yhteensä

Eristekerroksena käytin marenkivoikreemiä

5 kananmunan valkuaista
250g sokeria
250g laktoositonta voita
päärynä aromia

Laita vesihauteeseen valkuaiset ja pikku hiljaa lisää sokeri sekaan koko ajan vatkaten kunnes seos on 60 asteista. Siirrä seos yleiskoneeseen ja vatkaa seosta kunnes se on kädenlämpöistä. Lisää sitten hieman pehmennyt voi pieninä paloina. Jatka vatkaamista noin 10min. Lisää aromi lopussa.


Kuorrutus

250g kinuskikissan sinistä vaniljamassaa
250g kinuskikissan valkoista vaniljamassaa




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!