Siirry pääsisältöön

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :)
Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut.

Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet


     MASUKAKKU



Pohjat
yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka

2,4dl gluteenitonta kauramaitoo
1tl psylliumia
1tl vaniljauutetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä)
2dl perunajauhoja
2/4tl suolaa
1,5tl inkiväärijauhetta
1tl ksantaania
4 2/4tl leivinjauhetta
220g laktoositonta voita
5dl sokeria
4 kananmunaa

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää psyllium ja vaniljauute siihen. Siivilöi gluteenittomat jauhot, perunajauhot, inkiväärijauhe, suola, ksantaani ja leivinjauhe. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa noin viitisen minuuttia. Lisää vaahtoon vuorotellen kauramaitoa ja jauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Kaada leivinpaperilla pingotettuihin vuokiin ja paista 150 asteessa noin tunnin verran. Tarkasta kypsyys tikulla.


Persikkamousse

4dl laktoositonta vispikermaa
250g laktoositonta mascarponea
200g  laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
4tl liivatejauhetta
4dl persikkasosetta

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää mascarponeeen persikkasose. Laita liivatejauheen sekaan 4rkl kylmää vettä ja anna hetken turvota. Käytä sitten mikrossa 30s ja kaada ohuena nauhana mascarponeseoksen sekaan.  Kääntele varovasti kermavaahto joukkoon.

Persikkamoussen alle laitoin muussattua banaania 3kpl yhteensä

Eristekerroksena käytin marenkivoikreemiä

5 kananmunan valkuaista
250g sokeria
250g laktoositonta voita
päärynä aromia

Laita vesihauteeseen valkuaiset ja pikku hiljaa lisää sokeri sekaan koko ajan vatkaten kunnes seos on 60 asteista. Siirrä seos yleiskoneeseen ja vatkaa seosta kunnes se on kädenlämpöistä. Lisää sitten hieman pehmennyt voi pieninä paloina. Jatka vatkaamista noin 10min. Lisää aromi lopussa.


Kuorrutus

250g kinuskikissan sinistä vaniljamassaa
250g kinuskikissan valkoista vaniljamassaa




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip