Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :)
Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut.
Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet
MASUKAKKU
Pohjat
yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka
2,4dl gluteenitonta kauramaitoo
1tl psylliumia
1tl vaniljauutetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä)
2dl perunajauhoja
2/4tl suolaa
1,5tl inkiväärijauhetta
1tl ksantaania
4 2/4tl leivinjauhetta
220g laktoositonta voita
5dl sokeria
4 kananmunaa
Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää psyllium ja vaniljauute siihen. Siivilöi gluteenittomat jauhot, perunajauhot, inkiväärijauhe, suola, ksantaani ja leivinjauhe. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa noin viitisen minuuttia. Lisää vaahtoon vuorotellen kauramaitoa ja jauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Kaada leivinpaperilla pingotettuihin vuokiin ja paista 150 asteessa noin tunnin verran. Tarkasta kypsyys tikulla.
Persikkamousse
4dl laktoositonta vispikermaa
250g laktoositonta mascarponea
200g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
4tl liivatejauhetta
4dl persikkasosetta
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää mascarponeeen persikkasose. Laita liivatejauheen sekaan 4rkl kylmää vettä ja anna hetken turvota. Käytä sitten mikrossa 30s ja kaada ohuena nauhana mascarponeseoksen sekaan. Kääntele varovasti kermavaahto joukkoon.
Persikkamoussen alle laitoin muussattua banaania 3kpl yhteensä
Eristekerroksena käytin marenkivoikreemiä
5 kananmunan valkuaista
250g sokeria
250g laktoositonta voita
päärynä aromia
Laita vesihauteeseen valkuaiset ja pikku hiljaa lisää sokeri sekaan koko ajan vatkaten kunnes seos on 60 asteista. Siirrä seos yleiskoneeseen ja vatkaa seosta kunnes se on kädenlämpöistä. Lisää sitten hieman pehmennyt voi pieninä paloina. Jatka vatkaamista noin 10min. Lisää aromi lopussa.
Kuorrutus
250g kinuskikissan sinistä vaniljamassaa
250g kinuskikissan valkoista vaniljamassaa
Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut.
Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet
MASUKAKKU
Pohjat
yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka
2,4dl gluteenitonta kauramaitoo
1tl psylliumia
1tl vaniljauutetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä)
2dl perunajauhoja
2/4tl suolaa
1,5tl inkiväärijauhetta
1tl ksantaania
4 2/4tl leivinjauhetta
220g laktoositonta voita
5dl sokeria
4 kananmunaa
Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää psyllium ja vaniljauute siihen. Siivilöi gluteenittomat jauhot, perunajauhot, inkiväärijauhe, suola, ksantaani ja leivinjauhe. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa noin viitisen minuuttia. Lisää vaahtoon vuorotellen kauramaitoa ja jauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Kaada leivinpaperilla pingotettuihin vuokiin ja paista 150 asteessa noin tunnin verran. Tarkasta kypsyys tikulla.
Persikkamousse
4dl laktoositonta vispikermaa
250g laktoositonta mascarponea
200g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
4tl liivatejauhetta
4dl persikkasosetta
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää mascarponeeen persikkasose. Laita liivatejauheen sekaan 4rkl kylmää vettä ja anna hetken turvota. Käytä sitten mikrossa 30s ja kaada ohuena nauhana mascarponeseoksen sekaan. Kääntele varovasti kermavaahto joukkoon.
Persikkamoussen alle laitoin muussattua banaania 3kpl yhteensä
Eristekerroksena käytin marenkivoikreemiä
5 kananmunan valkuaista
250g sokeria
250g laktoositonta voita
päärynä aromia
Laita vesihauteeseen valkuaiset ja pikku hiljaa lisää sokeri sekaan koko ajan vatkaten kunnes seos on 60 asteista. Siirrä seos yleiskoneeseen ja vatkaa seosta kunnes se on kädenlämpöistä. Lisää sitten hieman pehmennyt voi pieninä paloina. Jatka vatkaamista noin 10min. Lisää aromi lopussa.
Kuorrutus
250g kinuskikissan sinistä vaniljamassaa
250g kinuskikissan valkoista vaniljamassaa
Kommentit
Lähetä kommentti