Siirry pääsisältöön

Baby shower cake

                                        Masukakku

Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein.


Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus.

Suklaakakkupohjat

60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton)

100g laktoositonta voita
2dl vahvaa kahvia
3dl laktoositonta piimää
1tl psylliumia
5dl omatekemää gluteenitonta jauhoseosta(Monan reseptillä), käy myös valmiit
2dl kaakaojauhetta
1tl ksantaania
2/4tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
3dl sokeria
2dl fariinisokeria
2 kananmunaa

Aloita keittämällä vahvaa kahvia ja laita se jäähtymään kuppiin. Laita piimä kulhoon huoneenlämpöön. Sulata suklaa ja voi sillä aikaa kattilassa miedolla lämmöllä. Laita jäähtymään. Mittaa kahvi huoneenlämpöiseen piimän joukkoon. Lisää psyllium ja vatkaa se voimakkaasti sekaan. Siivilöi gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, ksantaani ja ruokasooda samaan kulhoon. Vatkaa sokereita ja munia noin viisi minuuttia. Lisää kuivat aineet ja piimä -kahviseos osissa vuorotellen sokeri-munavaahtoon. Lisää lopuksi voi-suklaaseos nauhana taikinaan. Kaada yhteen voideltuun metallikulhoon ja 20cm leivinpaperilla pingotettuun vuokaan. Paista isompaa n. 1h 10-15min ja pienempää noin 60-70min. Kokeile tikulla, jos siihen tarttuu taikinaa ei se ole vielä kypsää.

Vadelmamousse

2dl laktoositonta kermaa

1dl vaahtoutuvaa laktoositonta vaniljakastiketta
150g laktoositon vadelmatuorejuustoa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl liivatejauhetta
3dl soseutettua vadelmaa

Jos käytät ulkomaalaisia vadelmia muistathan keittää ne viiden minuutin ajan ja anna jäähtyä. Täten saat myös valmiiksi sosetta niistä. Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää tuorejuustoon sokeri sekä soseutettu vadelmasose. Mittaa liivatejauhe ja 2rkl kylmää vettä kippoon, anna hetki turvota. Kuumenna sitä mikrossa noin 25-30s. Kaada nauhana tuorejuustoseokseen samalla koko ajan vatkaten seosta. Kääntele lopuksi kerma-vaniljakastikevaahto nuolijalla tuorejuustoseokseen.

 Suklaakreemi
300g tummaa suklaata (minä käytin tässäkin brunbergin suklaataa)
375g pehmeää laktoositonta voita/margariinia
6dl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa ja laita jäähtymään. Vatkaa pehmeä voita minuutti ja ala sen jälkeen lisäämään desi kerrallaan tomusokeria. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi jäähtynyt, mutta juokseva suklaa nauhana. 


Suurensin tätä reseptiä jo valmiiksi teille sillä itselläni se loppui kesken ja jouduin tekemään pikaisesti sokerikreemiä, jonka maustoin suklaa-hasselpähkinäaromilla.

Nyt alkaa kakun kokoaminen. Valitse yksi isompi sopivan kokoinen kulho ja kaksi samankokoista pienempää kulhoa. Vuoraa ne kelmulla. Leikkaa jokainen pohja kolmeen osaan. Ala kasaamaan pohjia, vadelmamoussea ja kreemiä. Minä kostutin hiukan pohjia vaniljasokerilla maustetulla vedellä. 



Anna hyytyä vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa.
Käytä kreemiä hetki mikrossa ja vatkaa pehmeäksi. Yhdistä pohjat toisiinsa ja kuorruta suklaakreemillä. Tee mahdollisimman sileä lopputulos sillä sokerimassojen läpi näkyy hyvin kaikki epätasaisuus. Kreemi tehtävä on myös eristää mousse, jossa on liivatetta mikä alkaa ''sulattamaan'' massoja. Laita jääkaappiin jähmetttymään noin puoleksi tunniksi.


Minä värjäsin 170g Kinuskikissan vaniljamassaa harmaaksi, joista tulee helminauhaa ja nauhavyö sekä sydänkoriste. Tein myös vauvan jalan mahan päälle tästä harmaasta, koska sitä riitti, mutta sen värillähän ei ole väliä. Värjäsin norsunluun värillä 150g valkoista vaniljamassaa, josta tuli ihokaistale.


 250g valkoista vaniljamassaa, johon tein painamalla pitsimuotilla kuvioita ja sen laitoin tuohon keskelle ja leikkasin ylimääräiset pois.
375g keltaista vaniljamassaa, joka oli mekon pääväri. Niistä omat kaistaleensa sivuille ja yläosaan. Lopuksi tein nuo helminauhat, vyön ja syädämen(johon painettu myös pitsikuviota). Sittten vielä ripaus elintarvike glitteriä päälle.




Tässä viel kuva siitä vesimelonikoristeesta. Vähä hassusti tuli tuo appelsiinipää, mutta noo  :D

Kertokaa jos kokeilette! :)


-Maikki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip