Siirry pääsisältöön

Baby shower cake

                                        Masukakku

Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein.


Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus.

Suklaakakkupohjat

60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton)

100g laktoositonta voita
2dl vahvaa kahvia
3dl laktoositonta piimää
1tl psylliumia
5dl omatekemää gluteenitonta jauhoseosta(Monan reseptillä), käy myös valmiit
2dl kaakaojauhetta
1tl ksantaania
2/4tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
3dl sokeria
2dl fariinisokeria
2 kananmunaa

Aloita keittämällä vahvaa kahvia ja laita se jäähtymään kuppiin. Laita piimä kulhoon huoneenlämpöön. Sulata suklaa ja voi sillä aikaa kattilassa miedolla lämmöllä. Laita jäähtymään. Mittaa kahvi huoneenlämpöiseen piimän joukkoon. Lisää psyllium ja vatkaa se voimakkaasti sekaan. Siivilöi gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, ksantaani ja ruokasooda samaan kulhoon. Vatkaa sokereita ja munia noin viisi minuuttia. Lisää kuivat aineet ja piimä -kahviseos osissa vuorotellen sokeri-munavaahtoon. Lisää lopuksi voi-suklaaseos nauhana taikinaan. Kaada yhteen voideltuun metallikulhoon ja 20cm leivinpaperilla pingotettuun vuokaan. Paista isompaa n. 1h 10-15min ja pienempää noin 60-70min. Kokeile tikulla, jos siihen tarttuu taikinaa ei se ole vielä kypsää.

Vadelmamousse

2dl laktoositonta kermaa

1dl vaahtoutuvaa laktoositonta vaniljakastiketta
150g laktoositon vadelmatuorejuustoa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl liivatejauhetta
3dl soseutettua vadelmaa

Jos käytät ulkomaalaisia vadelmia muistathan keittää ne viiden minuutin ajan ja anna jäähtyä. Täten saat myös valmiiksi sosetta niistä. Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää tuorejuustoon sokeri sekä soseutettu vadelmasose. Mittaa liivatejauhe ja 2rkl kylmää vettä kippoon, anna hetki turvota. Kuumenna sitä mikrossa noin 25-30s. Kaada nauhana tuorejuustoseokseen samalla koko ajan vatkaten seosta. Kääntele lopuksi kerma-vaniljakastikevaahto nuolijalla tuorejuustoseokseen.

 Suklaakreemi
300g tummaa suklaata (minä käytin tässäkin brunbergin suklaataa)
375g pehmeää laktoositonta voita/margariinia
6dl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa ja laita jäähtymään. Vatkaa pehmeä voita minuutti ja ala sen jälkeen lisäämään desi kerrallaan tomusokeria. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi jäähtynyt, mutta juokseva suklaa nauhana. 


Suurensin tätä reseptiä jo valmiiksi teille sillä itselläni se loppui kesken ja jouduin tekemään pikaisesti sokerikreemiä, jonka maustoin suklaa-hasselpähkinäaromilla.

Nyt alkaa kakun kokoaminen. Valitse yksi isompi sopivan kokoinen kulho ja kaksi samankokoista pienempää kulhoa. Vuoraa ne kelmulla. Leikkaa jokainen pohja kolmeen osaan. Ala kasaamaan pohjia, vadelmamoussea ja kreemiä. Minä kostutin hiukan pohjia vaniljasokerilla maustetulla vedellä. 



Anna hyytyä vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa.
Käytä kreemiä hetki mikrossa ja vatkaa pehmeäksi. Yhdistä pohjat toisiinsa ja kuorruta suklaakreemillä. Tee mahdollisimman sileä lopputulos sillä sokerimassojen läpi näkyy hyvin kaikki epätasaisuus. Kreemi tehtävä on myös eristää mousse, jossa on liivatetta mikä alkaa ''sulattamaan'' massoja. Laita jääkaappiin jähmetttymään noin puoleksi tunniksi.


Minä värjäsin 170g Kinuskikissan vaniljamassaa harmaaksi, joista tulee helminauhaa ja nauhavyö sekä sydänkoriste. Tein myös vauvan jalan mahan päälle tästä harmaasta, koska sitä riitti, mutta sen värillähän ei ole väliä. Värjäsin norsunluun värillä 150g valkoista vaniljamassaa, josta tuli ihokaistale.


 250g valkoista vaniljamassaa, johon tein painamalla pitsimuotilla kuvioita ja sen laitoin tuohon keskelle ja leikkasin ylimääräiset pois.
375g keltaista vaniljamassaa, joka oli mekon pääväri. Niistä omat kaistaleensa sivuille ja yläosaan. Lopuksi tein nuo helminauhat, vyön ja syädämen(johon painettu myös pitsikuviota). Sittten vielä ripaus elintarvike glitteriä päälle.




Tässä viel kuva siitä vesimelonikoristeesta. Vähä hassusti tuli tuo appelsiinipää, mutta noo  :D

Kertokaa jos kokeilette! :)


-Maikki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!