Siirry pääsisältöön

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :)
Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut.

Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet


     MASUKAKKU



Pohjat
yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka

2,4dl gluteenitonta kauramaitoo
1tl psylliumia
1tl vaniljauutetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä)
2dl perunajauhoja
2/4tl suolaa
1,5tl inkiväärijauhetta
1tl ksantaania
4 2/4tl leivinjauhetta
220g laktoositonta voita
5dl sokeria
4 kananmunaa

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää psyllium ja vaniljauute siihen. Siivilöi gluteenittomat jauhot, perunajauhot, inkiväärijauhe, suola, ksantaani ja leivinjauhe. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa noin viitisen minuuttia. Lisää vaahtoon vuorotellen kauramaitoa ja jauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Kaada leivinpaperilla pingotettuihin vuokiin ja paista 150 asteessa noin tunnin verran. Tarkasta kypsyys tikulla.


Persikkamousse

4dl laktoositonta vispikermaa
250g laktoositonta mascarponea
200g  laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
4tl liivatejauhetta
4dl persikkasosetta

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää mascarponeeen persikkasose. Laita liivatejauheen sekaan 4rkl kylmää vettä ja anna hetken turvota. Käytä sitten mikrossa 30s ja kaada ohuena nauhana mascarponeseoksen sekaan.  Kääntele varovasti kermavaahto joukkoon.

Persikkamoussen alle laitoin muussattua banaania 3kpl yhteensä

Eristekerroksena käytin marenkivoikreemiä

5 kananmunan valkuaista
250g sokeria
250g laktoositonta voita
päärynä aromia

Laita vesihauteeseen valkuaiset ja pikku hiljaa lisää sokeri sekaan koko ajan vatkaten kunnes seos on 60 asteista. Siirrä seos yleiskoneeseen ja vatkaa seosta kunnes se on kädenlämpöistä. Lisää sitten hieman pehmennyt voi pieninä paloina. Jatka vatkaamista noin 10min. Lisää aromi lopussa.


Kuorrutus

250g kinuskikissan sinistä vaniljamassaa
250g kinuskikissan valkoista vaniljamassaa




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Pääsiäiskakku 2018

Pääsiäiskakku 2018 Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte. Pohja: 5dl vehnäjauhoja 1tl ruokasoodaa 1tl leivinjauhetta Ripaus kardemummaa 200g huoneenlämpöstä voita 3dl sokeria tai intiaanisokeria 3 kananmunaa 3dl mangososetta (1tl vaniljauutetta) 100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin) Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.  Appelsiinitäyte: 200...