Siirry pääsisältöön

Pääsiäiskakku 2018




Pääsiäiskakku 2018

Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte.

Pohja:
5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
Ripaus kardemummaa
200g huoneenlämpöstä voita
3dl sokeria tai intiaanisokeria
3 kananmunaa
3dl mangososetta
(1tl vaniljauutetta)
100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. 
Appelsiinitäyte:
200g appelsiinituorejuustoo
2dl vispikermaa
100g valkosuklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoon. Anna hetki olla jääkaapissa.

Marenkivoikreemi:
5 valkuaista
2,5dl sokeria
250g huoneenlämpöistä margariinia
Päärynä aromia
(Pastavärejä)

Kuumenna valkuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten  60 asteiseksi tai kun sokeri on sulanut valkuaisiin. Ota pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10min, niin että jäähtyy. Lisää sitten kuutioitua margariinia pikku hiljaa sekaan ja vatkaa samalla. Lopuksi lisää aromi. Vatkaa kunnes koostumus on hyvä. Värjää halutessasi pastaväreillä.

Tein kakun sisälle kolon jonne laitoin myös karkkeja. Leikkaa kakku osiin ja tee halutessasi reikä keskelle ja ala täyttämään. Halutessasi voi kostuttaa vedellä pohjia. Levitä kreemistä murukerros ensin ja jähmettymisen jälkeen lisää loppu kreemi kakulle. Koristele.

Herkullista pääsiäistä🐣

#minunpääsiäisherkku #anninuunissa #pääsiäinen #pääsiäiskakku #fazertravel @fazersuomi @anninuunissa


  • Pääsiäiskakku 2018

    Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte.

    Pohja:
    5dl vehnäjauhoja
    1tl ruokasoodaa
    1tl leivinjauhetta
    Ripaus kardemummaa
    200g huoneenlämpöstä voita
    3dl sokeria tai intiaanisokeria
    3 kananmunaa
    3dl mangososetta
    (1tl vaniljauutetta)
    100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin)

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. 
    Appelsiinitäyte:
    200g appelsiinituorejuustoo
    2dl vispikermaa
    100g valkosuklaata

    Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoon. Anna hetki olla jääkaapissa.

    Marenkivoikreemi:
    5 valkuaista
    2,5dl sokeria
    250g huoneenlämpöistä margariinia
    Päärynä aromia
    (Pastavärejä)

    Kuumenna valkuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten 60 asteiseksi tai kun sokeri on sulanut valkuaisiin. Ota pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10min, niin että jäähtyy. Lisää sitten kuutioitua margariinia pikku hiljaa sekaan ja vatkaa samalla. Lopuksi lisää aromi. Vatkaa kunnes koostumus on hyvä. Värjää halutessasi pastaväreillä.

    Tein kakun sisälle kolon jonne laitoin myös karkkeja. Leikkaa kakku osiin ja tee halutessasi reikä keskelle ja ala täyttämään. Halutessasi voi kostuttaa vedellä pohjia. Levitä kreemistä murukerros ensin ja jähmettymisen jälkeen lisää loppu kreemi kakulle. Koristele.

    Herkullista pääsiäistä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip