Siirry pääsisältöön

Pääsiäiskakku 2018




Pääsiäiskakku 2018

Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte.

Pohja:
5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
Ripaus kardemummaa
200g huoneenlämpöstä voita
3dl sokeria tai intiaanisokeria
3 kananmunaa
3dl mangososetta
(1tl vaniljauutetta)
100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. 
Appelsiinitäyte:
200g appelsiinituorejuustoo
2dl vispikermaa
100g valkosuklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoon. Anna hetki olla jääkaapissa.

Marenkivoikreemi:
5 valkuaista
2,5dl sokeria
250g huoneenlämpöistä margariinia
Päärynä aromia
(Pastavärejä)

Kuumenna valkuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten  60 asteiseksi tai kun sokeri on sulanut valkuaisiin. Ota pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10min, niin että jäähtyy. Lisää sitten kuutioitua margariinia pikku hiljaa sekaan ja vatkaa samalla. Lopuksi lisää aromi. Vatkaa kunnes koostumus on hyvä. Värjää halutessasi pastaväreillä.

Tein kakun sisälle kolon jonne laitoin myös karkkeja. Leikkaa kakku osiin ja tee halutessasi reikä keskelle ja ala täyttämään. Halutessasi voi kostuttaa vedellä pohjia. Levitä kreemistä murukerros ensin ja jähmettymisen jälkeen lisää loppu kreemi kakulle. Koristele.

Herkullista pääsiäistä🐣

#minunpääsiäisherkku #anninuunissa #pääsiäinen #pääsiäiskakku #fazertravel @fazersuomi @anninuunissa


  • Pääsiäiskakku 2018

    Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte.

    Pohja:
    5dl vehnäjauhoja
    1tl ruokasoodaa
    1tl leivinjauhetta
    Ripaus kardemummaa
    200g huoneenlämpöstä voita
    3dl sokeria tai intiaanisokeria
    3 kananmunaa
    3dl mangososetta
    (1tl vaniljauutetta)
    100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin)

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. 
    Appelsiinitäyte:
    200g appelsiinituorejuustoo
    2dl vispikermaa
    100g valkosuklaata

    Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoon. Anna hetki olla jääkaapissa.

    Marenkivoikreemi:
    5 valkuaista
    2,5dl sokeria
    250g huoneenlämpöistä margariinia
    Päärynä aromia
    (Pastavärejä)

    Kuumenna valkuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten 60 asteiseksi tai kun sokeri on sulanut valkuaisiin. Ota pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10min, niin että jäähtyy. Lisää sitten kuutioitua margariinia pikku hiljaa sekaan ja vatkaa samalla. Lopuksi lisää aromi. Vatkaa kunnes koostumus on hyvä. Värjää halutessasi pastaväreillä.

    Tein kakun sisälle kolon jonne laitoin myös karkkeja. Leikkaa kakku osiin ja tee halutessasi reikä keskelle ja ala täyttämään. Halutessasi voi kostuttaa vedellä pohjia. Levitä kreemistä murukerros ensin ja jähmettymisen jälkeen lisää loppu kreemi kakulle. Koristele.

    Herkullista pääsiäistä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...