Siirry pääsisältöön

Helpot vegaaniset tortillat


                         Vegaaniset tortillat
 
 Joku voisi ajatella että ''miksi ihmeessä tekisin itse tortilla lätyt, kun niitäs aa valmiina kaupasta?''. Ehdottomasti sen takia että se ei niin kauan aikaa vie  että se olisi mahdotonta sekä ne vaan maistuvat niin paljon paremmille. Voit myös
 vaikuttaa laadukkaisimpiin raaka-aineisiin. Kokeile edes kerran!



Tortillalätyt

3dl maissia
1dl vettä 
10g tuore hiivaa
1tl suolaa
1tl kookossokeria/agavesisiirappia
1rkl oliiviöljyä
~5dl jauhoja(sekaan täysjyväjauhoja)

Blendaa maissi ja vesi keskenään. Laita ne sitten kulhoon. Lisää hiiva. Sitten suola ja sokeri sekä oliiviöljy. Lisää desi kerrallaan jauhot. Jätä odottamaan astiaan liinalla peitettynä täytteiden teko ajaksi.
Jaa taikina osiin ja kaulitse niistä pyöreitä lättyjä. Paista kuivalla pannulla ehkä minuutti per puoli, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Laita lautaselle liinan alle odottelemaan.

Minulla täytteenä näissä oli salaattia, ananassalsaa(itse tehtyä), paistettuja mustapapuja ja harissadippia.


Ananassalsa

3-4 tomaattia
1prk ananasta
2 avokadoa
2 kevätsipulia
1 limen mehua
2rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1-2rkl agavesisiirappia

Paloittele ainekset ja sekoita kaikki keskenään


Harissadippi

Tämän kanssa kannattaa olla varovainen, kun annostelet harissaa. Itse laitoin pikkusen liikaa ja oli aika tulista!

soijarahkaa
harissatahnaa

Sekoita keskenään. Lisää harissaa vähän kerrallaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip