Siirry pääsisältöön

Maailman herkullisin suklaaraakakakku!

Tämän reseptin Tiia Nyyssönen julkaisi suosituimmansa suklaaraakakakun ohjeen blogissaan onnenrusina. Selasin heti reseptin läpi ja huomasin että minulla on kaapissa kaikki tarvittavat ainesosat ja aloin kello yhdeksän illalla tekemään tuota kakkua ja se oli todellakin sen arvoista. Se oli niin super herkullista! 😍😍 Testatkaa ihmeessä tätä! Koska se on raakakakku niin se on aika tuhtia tavaraa ja siinäkin on paljon kaloreita, joten ei tätä tarvitse paljoa syödä taltuttaakseen makeanhimon.
Postauksesta löytyy myös pieni tietopaketti raakakaakosta.
Kuvat ovat omiani.






Suklaa raakakakku, kahdella suklaalla

Gluteeniton ja vegaaninen

n. 16-20 hengelle
Pohja:
3 dl pähkinää esim. 2 dl mantelia + 1 dl cashewia
1 dl kookossokeria
2 rkl hunajaa tai vaihtiehtoisesti 6-8 mehukasta Medjol -taatelia soseutettuna
3 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl  vaniljauutejauhetta
0,5 tl laadukasta suolaa

Silkinpehmeä raakasuklaatäyte:

400 ml kookosmaitoa
1 dl kookosmannaa
0,5 rkl psylliuminkuortamielummin vähemmän, kuin enemmän
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl Tocoa
2 rkl soijalesitiinia tai puolikas avokado
0,5 – 1 dl hunajaa, oman makusi mukaan
0,5 dl kookossokeria
2/3 dl kookosöljyä
45 g kaakaovoita, sulana noin 2/3 dl
2/3 tl laadukasta suolaa
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljauutejauhetta
Tummasuklaatäyte:
1 dl kookosmannaa
0,5 dl huoneenlämpöistä vetta, ei kylmää
0,5 dl kaakojauhetta
1 rkl kookosöljyä
20 g kaakaovoita, eli noin 1/3 osa dl
2 tl soijalesitiiniatai 1/3 osa avokado
2 rkl kookossokeria
1 rkl hunajaa
0,5 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljauutejauhetta
1/3 tl laadukasta suolaa


Ohje:

Ota työvälineet esiin puhtaassa, siistissä keittiössä. Pese ja kuivaa kädet huolellisesti.
Laita blenderiin pähkinät, kookossokeri, kaakaojauhe, vanilja ja suola ja sekoita niin että pähkinöistä tulee rouhetta. Kaada seos kulhoon, lisää sinne kookosöljy juoksevana ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä hunaja, sekoita. Jos käytät taateleita hunajan sijasta niin muistathan ehdottomasti poistaa taateleista kivet.
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele pohjamassa vuokaan.
Tee seuraavaksi suklaatäyte. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy sekä kookosmanna vesihauteessa. Nosta sivuun odottelemaan. 
Laita blenderiin kookosmaito, psyllium, soijalesitiini, kaakaojauhe, toco, kookossokeri, hunaja, vanilja sekä suola. Blendaa tasaiseksi. Massa muistuttaa kaakojuomaa tässä vaiheessa. Lisää voi/öljyseos ja sekoita uudestaan. Maistele massa ja lisää tarvittaessa aineksia, jos mielestäsi se kaipaa vielä jotain. Kaada massa pohjan päälle.
Sulata vesihauteessa kookosmanna, kaakovoi ja öljy. Kaada huoneenlämpöinen vesi blenderiin sekä muut loput aineet sekä voi-öljyseos. Blendaa tasaiseksi. Laita massa nyt suklaatäytteen päälle nokareina ja voit tikulla tehdä siitä kuvioita, jos haluat. Minä tein myös cashewtahnalla kuviota. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi, minulla se oli yön yli odottelemassa. Ota kakku lämpenemään huoneenlämpöön 20min ennen tarjoilua. 



''Tämä kakku, kuten kaikki niistä, on mulle erittäin rakas ja pitkän kokeilun, sekä suunnittelun tuotos.''
-Onnenrusina


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!