Siirry pääsisältöön

Maailman herkullisin suklaaraakakakku!

Tämän reseptin Tiia Nyyssönen julkaisi suosituimmansa suklaaraakakakun ohjeen blogissaan onnenrusina. Selasin heti reseptin läpi ja huomasin että minulla on kaapissa kaikki tarvittavat ainesosat ja aloin kello yhdeksän illalla tekemään tuota kakkua ja se oli todellakin sen arvoista. Se oli niin super herkullista! 😍😍 Testatkaa ihmeessä tätä! Koska se on raakakakku niin se on aika tuhtia tavaraa ja siinäkin on paljon kaloreita, joten ei tätä tarvitse paljoa syödä taltuttaakseen makeanhimon.
Postauksesta löytyy myös pieni tietopaketti raakakaakosta.
Kuvat ovat omiani.






Suklaa raakakakku, kahdella suklaalla

Gluteeniton ja vegaaninen

n. 16-20 hengelle
Pohja:
3 dl pähkinää esim. 2 dl mantelia + 1 dl cashewia
1 dl kookossokeria
2 rkl hunajaa tai vaihtiehtoisesti 6-8 mehukasta Medjol -taatelia soseutettuna
3 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl  vaniljauutejauhetta
0,5 tl laadukasta suolaa

Silkinpehmeä raakasuklaatäyte:

400 ml kookosmaitoa
1 dl kookosmannaa
0,5 rkl psylliuminkuortamielummin vähemmän, kuin enemmän
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl Tocoa
2 rkl soijalesitiinia tai puolikas avokado
0,5 – 1 dl hunajaa, oman makusi mukaan
0,5 dl kookossokeria
2/3 dl kookosöljyä
45 g kaakaovoita, sulana noin 2/3 dl
2/3 tl laadukasta suolaa
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljauutejauhetta
Tummasuklaatäyte:
1 dl kookosmannaa
0,5 dl huoneenlämpöistä vetta, ei kylmää
0,5 dl kaakojauhetta
1 rkl kookosöljyä
20 g kaakaovoita, eli noin 1/3 osa dl
2 tl soijalesitiiniatai 1/3 osa avokado
2 rkl kookossokeria
1 rkl hunajaa
0,5 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljauutejauhetta
1/3 tl laadukasta suolaa


Ohje:

Ota työvälineet esiin puhtaassa, siistissä keittiössä. Pese ja kuivaa kädet huolellisesti.
Laita blenderiin pähkinät, kookossokeri, kaakaojauhe, vanilja ja suola ja sekoita niin että pähkinöistä tulee rouhetta. Kaada seos kulhoon, lisää sinne kookosöljy juoksevana ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä hunaja, sekoita. Jos käytät taateleita hunajan sijasta niin muistathan ehdottomasti poistaa taateleista kivet.
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele pohjamassa vuokaan.
Tee seuraavaksi suklaatäyte. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy sekä kookosmanna vesihauteessa. Nosta sivuun odottelemaan. 
Laita blenderiin kookosmaito, psyllium, soijalesitiini, kaakaojauhe, toco, kookossokeri, hunaja, vanilja sekä suola. Blendaa tasaiseksi. Massa muistuttaa kaakojuomaa tässä vaiheessa. Lisää voi/öljyseos ja sekoita uudestaan. Maistele massa ja lisää tarvittaessa aineksia, jos mielestäsi se kaipaa vielä jotain. Kaada massa pohjan päälle.
Sulata vesihauteessa kookosmanna, kaakovoi ja öljy. Kaada huoneenlämpöinen vesi blenderiin sekä muut loput aineet sekä voi-öljyseos. Blendaa tasaiseksi. Laita massa nyt suklaatäytteen päälle nokareina ja voit tikulla tehdä siitä kuvioita, jos haluat. Minä tein myös cashewtahnalla kuviota. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi, minulla se oli yön yli odottelemassa. Ota kakku lämpenemään huoneenlämpöön 20min ennen tarjoilua. 



''Tämä kakku, kuten kaikki niistä, on mulle erittäin rakas ja pitkän kokeilun, sekä suunnittelun tuotos.''
-Onnenrusina


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip