Tämän reseptin Tiia Nyyssönen julkaisi suosituimmansa suklaaraakakakun ohjeen blogissaan onnenrusina. Selasin heti reseptin läpi ja huomasin että minulla on kaapissa kaikki tarvittavat ainesosat ja aloin kello yhdeksän illalla tekemään tuota kakkua ja se oli todellakin sen arvoista. Se oli niin super herkullista! 😍😍 Testatkaa ihmeessä tätä! Koska se on raakakakku niin se on aika tuhtia tavaraa ja siinäkin on paljon kaloreita, joten ei tätä tarvitse paljoa syödä taltuttaakseen makeanhimon.
Postauksesta löytyy myös pieni tietopaketti raakakaakosta.
Kuvat ovat omiani.
Postauksesta löytyy myös pieni tietopaketti raakakaakosta.
Kuvat ovat omiani.
Suklaa raakakakku, kahdella suklaalla
Gluteeniton ja vegaaninen
n. 16-20 hengelle
Pohja:
3 dl pähkinää esim. 2 dl mantelia + 1 dl cashewia
1 dl kookossokeria
2 rkl hunajaa tai vaihtiehtoisesti 6-8 mehukasta Medjol -taatelia soseutettuna
3 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljauutejauhetta
0,5 tl laadukasta suolaa
Silkinpehmeä raakasuklaatäyte:
400 ml kookosmaitoa
1 dl kookosmannaa
0,5 rkl psylliuminkuorta, mielummin vähemmän, kuin enemmän
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl Tocoa
2 rkl soijalesitiinia tai puolikas avokado
0,5 – 1 dl hunajaa, oman makusi mukaan
0,5 dl kookossokeria
2/3 dl kookosöljyä
45 g kaakaovoita, sulana noin 2/3 dl
2/3 tl laadukasta suolaa
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljauutejauhetta
Tummasuklaatäyte:
1 dl kookosmannaa
0,5 dl huoneenlämpöistä vetta, ei kylmää
0,5 dl kaakojauhetta
1 rkl kookosöljyä
20 g kaakaovoita, eli noin 1/3 osa dl
2 tl soijalesitiiniatai 1/3 osa avokado
2 rkl kookossokeria
1 rkl hunajaa
0,5 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljauutejauhetta
1/3 tl laadukasta suolaa
Ohje:
Ota työvälineet esiin puhtaassa, siistissä keittiössä. Pese ja kuivaa kädet huolellisesti.
Laita blenderiin pähkinät, kookossokeri, kaakaojauhe, vanilja ja suola ja sekoita niin että pähkinöistä tulee rouhetta. Kaada seos kulhoon, lisää sinne kookosöljy juoksevana ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä hunaja, sekoita. Jos käytät taateleita hunajan sijasta niin muistathan ehdottomasti poistaa taateleista kivet.
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele pohjamassa vuokaan.
Tee seuraavaksi suklaatäyte. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy sekä kookosmanna vesihauteessa. Nosta sivuun odottelemaan.
Laita blenderiin kookosmaito, psyllium, soijalesitiini, kaakaojauhe, toco, kookossokeri, hunaja, vanilja sekä suola. Blendaa tasaiseksi. Massa muistuttaa kaakojuomaa tässä vaiheessa. Lisää voi/öljyseos ja sekoita uudestaan. Maistele massa ja lisää tarvittaessa aineksia, jos mielestäsi se kaipaa vielä jotain. Kaada massa pohjan päälle.
Sulata vesihauteessa kookosmanna, kaakovoi ja öljy. Kaada huoneenlämpöinen vesi blenderiin sekä muut loput aineet sekä voi-öljyseos. Blendaa tasaiseksi. Laita massa nyt suklaatäytteen päälle nokareina ja voit tikulla tehdä siitä kuvioita, jos haluat. Minä tein myös cashewtahnalla kuviota. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi, minulla se oli yön yli odottelemassa. Ota kakku lämpenemään huoneenlämpöön 20min ennen tarjoilua.
''Tämä kakku, kuten kaikki niistä, on mulle erittäin rakas ja pitkän kokeilun, sekä suunnittelun tuotos.''
-Onnenrusina
Kommentit
Lähetä kommentti