Siirry pääsisältöön

Maailman herkullisin suklaaraakakakku!

Tämän reseptin Tiia Nyyssönen julkaisi suosituimmansa suklaaraakakakun ohjeen blogissaan onnenrusina. Selasin heti reseptin läpi ja huomasin että minulla on kaapissa kaikki tarvittavat ainesosat ja aloin kello yhdeksän illalla tekemään tuota kakkua ja se oli todellakin sen arvoista. Se oli niin super herkullista! 😍😍 Testatkaa ihmeessä tätä! Koska se on raakakakku niin se on aika tuhtia tavaraa ja siinäkin on paljon kaloreita, joten ei tätä tarvitse paljoa syödä taltuttaakseen makeanhimon.
Postauksesta löytyy myös pieni tietopaketti raakakaakosta.
Kuvat ovat omiani.






Suklaa raakakakku, kahdella suklaalla

Gluteeniton ja vegaaninen

n. 16-20 hengelle
Pohja:
3 dl pähkinää esim. 2 dl mantelia + 1 dl cashewia
1 dl kookossokeria
2 rkl hunajaa tai vaihtiehtoisesti 6-8 mehukasta Medjol -taatelia soseutettuna
3 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl  vaniljauutejauhetta
0,5 tl laadukasta suolaa

Silkinpehmeä raakasuklaatäyte:

400 ml kookosmaitoa
1 dl kookosmannaa
0,5 rkl psylliuminkuortamielummin vähemmän, kuin enemmän
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl Tocoa
2 rkl soijalesitiinia tai puolikas avokado
0,5 – 1 dl hunajaa, oman makusi mukaan
0,5 dl kookossokeria
2/3 dl kookosöljyä
45 g kaakaovoita, sulana noin 2/3 dl
2/3 tl laadukasta suolaa
1 tl aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljauutejauhetta
Tummasuklaatäyte:
1 dl kookosmannaa
0,5 dl huoneenlämpöistä vetta, ei kylmää
0,5 dl kaakojauhetta
1 rkl kookosöljyä
20 g kaakaovoita, eli noin 1/3 osa dl
2 tl soijalesitiiniatai 1/3 osa avokado
2 rkl kookossokeria
1 rkl hunajaa
0,5 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljauutejauhetta
1/3 tl laadukasta suolaa


Ohje:

Ota työvälineet esiin puhtaassa, siistissä keittiössä. Pese ja kuivaa kädet huolellisesti.
Laita blenderiin pähkinät, kookossokeri, kaakaojauhe, vanilja ja suola ja sekoita niin että pähkinöistä tulee rouhetta. Kaada seos kulhoon, lisää sinne kookosöljy juoksevana ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä hunaja, sekoita. Jos käytät taateleita hunajan sijasta niin muistathan ehdottomasti poistaa taateleista kivet.
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele pohjamassa vuokaan.
Tee seuraavaksi suklaatäyte. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy sekä kookosmanna vesihauteessa. Nosta sivuun odottelemaan. 
Laita blenderiin kookosmaito, psyllium, soijalesitiini, kaakaojauhe, toco, kookossokeri, hunaja, vanilja sekä suola. Blendaa tasaiseksi. Massa muistuttaa kaakojuomaa tässä vaiheessa. Lisää voi/öljyseos ja sekoita uudestaan. Maistele massa ja lisää tarvittaessa aineksia, jos mielestäsi se kaipaa vielä jotain. Kaada massa pohjan päälle.
Sulata vesihauteessa kookosmanna, kaakovoi ja öljy. Kaada huoneenlämpöinen vesi blenderiin sekä muut loput aineet sekä voi-öljyseos. Blendaa tasaiseksi. Laita massa nyt suklaatäytteen päälle nokareina ja voit tikulla tehdä siitä kuvioita, jos haluat. Minä tein myös cashewtahnalla kuviota. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi, minulla se oli yön yli odottelemassa. Ota kakku lämpenemään huoneenlämpöön 20min ennen tarjoilua. 



''Tämä kakku, kuten kaikki niistä, on mulle erittäin rakas ja pitkän kokeilun, sekä suunnittelun tuotos.''
-Onnenrusina


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot suklaakonvehdit

Tässä on resepti superhelpoihhin suklaaherkkuihin, jos herkkuhammasta kolottaa mutta et halua sokeria iha älyttömästi syödä. Etenkin cashewtahnalla tehtynä saat todella kauniita konvehteja. Sopivat siis erinomaisesti vaikka viemisiksi jonnekkin ja saat taatusti ihastelua! :) Täytetyt suklaakonvehdit 100g 72-80% tummaa suklaata Temperoi suklaa ensin, jotta saat kauniin kiiltävän suklaan eikä se huoneenlämmössä harmaannu. Eli laita kattilan pohjalle vettä ja päälle joku astia, mutta niin ettei se kosketa vettä. Suklaa astiaan ja lämmitä se 48 asteiseksi. Jäähdytä suklaa 27 asteeseen. Laita takaisin vesihauteeseen ja lämmitä 31 asteeseen. Tämän jälkeen se on valmis käytettäväksi. Täyte: 3rkl maapähkinävoita (sokeroimaton) 2-3rkl vaahterasiirappia tai hunajaa 1rkl tocoa Sekoita kaikki keskenään. Laita sulaa suklaata konvehtimuotteihin (joko paperisiin tai muovisiin/silikonisiin) hieman pohjalle. Pyöritä maapähkinävoiseokstesta pieniä palloja. Laita pallot muotteihi...

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...