Siirry pääsisältöön

Mansikka-vanilja croisantit

Kävin ystäväni kanssa helatorstaina piknikillä. Ostimme kaupasta valmiit croisantit (heh, kerranki valmiina :D) ja levitimme väliin rainbowin vaniljatuorejuustoa (oli muuten hyvää kelpaa aivan yhtä hyvin kuin valionkin) ja tuoreita mansikoita viipaleina. Tämä yhdistelmä oli taivaallista! Minulle jäi kuitenkin mieleen kutkuttelemaan ajatus tehdä vielä vähän parempi versio niistä. Tänään koitti se päivä. Tämä on erittäin helppo, mutta näyttävä herkku kesälle etenkin piknikeille ja brunsseille.



Ainekset 5 annosta

1/2 pkt rainbow vaniljatuorejuustoa
1/2 pkt mascarponejuustoa
1dl kuohukermaa
(0,25dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
5 croissanttia
5 mansikkaa



Vaahdota kuohukerma (+ vaniljakastike, laitoin tätä koska sitä sattui olemaan muttei pakollinen). Lisää molemmat juustot, vatkaa sekaisin. Leikkaa viilto croisantteihin, levitä täytettä ja viipaloi jokaiseen yksi mansikka per croisantti.
Jos täytettä jää voit hyvin laittaa lasien pohjalle keksimurskaa, täytettä ja päälle mansikoita ja siinä on toinen hyvä jälkkäri.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...