Halusin testata pitkästä aikaa kirjasta Puuron uusi aika jotain reseptiä. Tällä kertaa kokeilin tätä vanukasta. Kaikki aineet valmiina kotona ja tosi helppo tehdä. Kunhan muistaa laittaa edellisenä iltana tai vähintään pari tuntia ennen pähkinät likoamaan kylmään veteen.
Mustikkapiirakkavanukas
Kahdelle
1 1/2dl cashewpähkinöitä
1 1/2dl kookosmaitoa(mulla oli jääkaapissa säilytettyä eli kovettunutta kookosmaitoo)
1dl mustikoita
2rkl sitruunamehua
2rkl chiansiemeniä
1rkl vaahterasiirappia
1/4tl kardemummaa
Ripaus suolaa
1 1/2dl kookosmaitoa(mulla oli jääkaapissa säilytettyä eli kovettunutta kookosmaitoo)
1dl mustikoita
2rkl sitruunamehua
2rkl chiansiemeniä
1rkl vaahterasiirappia
1/4tl kardemummaa
Ripaus suolaa
Laita ensin pähkinät likoamaan vähintään paria tuntia ennen. Sitten laita kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja blendaa sileäksi. Laita vanukas tarjoiluastioihin ja siksi aikaa jääkaappiin tekeytymään kun teet rawnolan.
Rawnola
Eli raaka granola. Ei siis kypsennetä, mutta silti tulee niitä ihania paakkuja .
Eli raaka granola. Ei siis kypsennetä, mutta silti tulee niitä ihania paakkuja .
1/2dl tattarisuurimoita
1/2dl kaurahiutaleita
1/2dl kuorittuja hampunsiemeniä(minulla ei ollut näitä, joten käytin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
5 tuoretta taatelia (käytin itse kuivattuja pehmeitä taateleita joita hetken liotin kuumassa vedessä, mutta onnistuu ilman liotustakin)
1/4tl jauhettua kardemummaa
Ripaus suolaa
1/2dl kaurahiutaleita
1/2dl kuorittuja hampunsiemeniä(minulla ei ollut näitä, joten käytin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
5 tuoretta taatelia (käytin itse kuivattuja pehmeitä taateleita joita hetken liotin kuumassa vedessä, mutta onnistuu ilman liotustakin)
1/4tl jauhettua kardemummaa
Ripaus suolaa
Sekoita ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella taikinamaiseksi muruksi paitsi. Laita 10min pakkaseen.
Säilytä rawnolaa jääkaapissa.
Säilytä rawnolaa jääkaapissa.
Laita vanukkaiden päälle rawnolaa sekä mustikoita. Nauti! ☺
Kommentit
Lähetä kommentti