Siirry pääsisältöön

Mustikkapiirakkavanukas & rawnolaa

Halusin testata pitkästä aikaa kirjasta Puuron uusi aika jotain reseptiä. Tällä kertaa kokeilin tätä vanukasta. Kaikki aineet valmiina kotona ja tosi helppo tehdä. Kunhan muistaa laittaa edellisenä iltana tai vähintään pari tuntia ennen pähkinät likoamaan kylmään veteen.


Mustikkapiirakkavanukas
Kahdelle
1 1/2dl cashewpähkinöitä
1 1/2dl kookosmaitoa(mulla oli jääkaapissa säilytettyä eli kovettunutta kookosmaitoo)
1dl mustikoita
2rkl sitruunamehua
2rkl chiansiemeniä
1rkl vaahterasiirappia
1/4tl kardemummaa
Ripaus suolaa
Laita ensin pähkinät likoamaan vähintään paria tuntia ennen. Sitten laita kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja blendaa sileäksi. Laita vanukas tarjoiluastioihin ja siksi aikaa jääkaappiin tekeytymään kun teet rawnolan.
Rawnola
Eli raaka granola. Ei siis kypsennetä, mutta silti tulee niitä ihania paakkuja .
1/2dl tattarisuurimoita
1/2dl kaurahiutaleita
1/2dl kuorittuja hampunsiemeniä(minulla ei ollut näitä, joten käytin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
5 tuoretta taatelia (käytin itse kuivattuja pehmeitä taateleita joita hetken liotin kuumassa vedessä, mutta onnistuu ilman liotustakin)
1/4tl jauhettua kardemummaa
Ripaus suolaa
Sekoita ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella taikinamaiseksi muruksi paitsi. Laita 10min pakkaseen.
Säilytä rawnolaa jääkaapissa.
Laita vanukkaiden päälle rawnolaa sekä mustikoita. Nauti! ☺

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!