Siirry pääsisältöön

Vegaaniset skonssit ja sokeriton punaherukkahillo

TERVEELLISEMMÄT SKONSSIT- jotka ei ulkonäöllisesti hienoja ole, koska en jaksanut muotoilla niitä vaan länttäsin suoraa lusikalla pellille. Oli nii kauhee nälkä, että piti jättää se vaihe välistä. 😁 Skonssit kannattaa ehdottomasti syödä saman päivän aikaan tuoreena. Alkavat helposti kuivahtamaan. Aloita tekemällä hillo, jotta saat sen jäähtymään ensin.

Punaherukkahillo

200g punaherukoita
3rkl chiansiemeniä
2rkl vaahterasiirappia

Keittele punaherukoita noin 5min, kunnes on enemmänkin sosette. Lisää chiansiemenet ja vaahterasiirappi. Anna jäähtyä ja tekeytyä jonkin aikaa. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.



SKONSSIT

N. 8 skonssia

2dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurajauhoja
1dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5rkl leivinjauhetta
Kourallinen auringonkukansiemeniä
250g soijajugurttia
0,25dl öljyä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
Sekoita kuivat aineet yhteen. Kääntele joukkoon soijajogurtti ja öljy nuolijalla. 
Nostele lusikalla kasoja pellille tai muotoile käsin pyöreitä palloja. 
Paista n. 20min.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!