Siirry pääsisältöön

Pääsiäiskakku 2018




Pääsiäiskakku 2018

Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte.

Pohja:
5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
Ripaus kardemummaa
200g huoneenlämpöstä voita
3dl sokeria tai intiaanisokeria
3 kananmunaa
3dl mangososetta
(1tl vaniljauutetta)
100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. 
Appelsiinitäyte:
200g appelsiinituorejuustoo
2dl vispikermaa
100g valkosuklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoon. Anna hetki olla jääkaapissa.

Marenkivoikreemi:
5 valkuaista
2,5dl sokeria
250g huoneenlämpöistä margariinia
Päärynä aromia
(Pastavärejä)

Kuumenna valkuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten  60 asteiseksi tai kun sokeri on sulanut valkuaisiin. Ota pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10min, niin että jäähtyy. Lisää sitten kuutioitua margariinia pikku hiljaa sekaan ja vatkaa samalla. Lopuksi lisää aromi. Vatkaa kunnes koostumus on hyvä. Värjää halutessasi pastaväreillä.

Tein kakun sisälle kolon jonne laitoin myös karkkeja. Leikkaa kakku osiin ja tee halutessasi reikä keskelle ja ala täyttämään. Halutessasi voi kostuttaa vedellä pohjia. Levitä kreemistä murukerros ensin ja jähmettymisen jälkeen lisää loppu kreemi kakulle. Koristele.

Herkullista pääsiäistä🐣

#minunpääsiäisherkku #anninuunissa #pääsiäinen #pääsiäiskakku #fazertravel @fazersuomi @anninuunissa


  • Pääsiäiskakku 2018

    Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte.

    Pohja:
    5dl vehnäjauhoja
    1tl ruokasoodaa
    1tl leivinjauhetta
    Ripaus kardemummaa
    200g huoneenlämpöstä voita
    3dl sokeria tai intiaanisokeria
    3 kananmunaa
    3dl mangososetta
    (1tl vaniljauutetta)
    100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin)

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. 
    Appelsiinitäyte:
    200g appelsiinituorejuustoo
    2dl vispikermaa
    100g valkosuklaata

    Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoon. Anna hetki olla jääkaapissa.

    Marenkivoikreemi:
    5 valkuaista
    2,5dl sokeria
    250g huoneenlämpöistä margariinia
    Päärynä aromia
    (Pastavärejä)

    Kuumenna valkuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten 60 asteiseksi tai kun sokeri on sulanut valkuaisiin. Ota pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10min, niin että jäähtyy. Lisää sitten kuutioitua margariinia pikku hiljaa sekaan ja vatkaa samalla. Lopuksi lisää aromi. Vatkaa kunnes koostumus on hyvä. Värjää halutessasi pastaväreillä.

    Tein kakun sisälle kolon jonne laitoin myös karkkeja. Leikkaa kakku osiin ja tee halutessasi reikä keskelle ja ala täyttämään. Halutessasi voi kostuttaa vedellä pohjia. Levitä kreemistä murukerros ensin ja jähmettymisen jälkeen lisää loppu kreemi kakulle. Koristele.

    Herkullista pääsiäistä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!