Siirry pääsisältöön

Masalaa kanttarelleillä ja linseillä

Tämä resepti syntyi arjen kiireessä luotto reseptistämme masalaa kikherneillä. Kikherneiden puuttuessa piti kehitellä muuta ja tässä lopputulos. Maistuu näinkin hyvälle!:)


Masalaa kanttarelleillä ja linsseillä



2rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2tl inkiväärijauhetta
2rkl tomaattipyrettä
1tl soijaa
1tl garam masalaa
1tl curry
0,5tl savustettua paprikaa
Ripaus cayennepippuria
600g paseerattua tomaattia
200g kookosmaitoo
1 kasvisliemikuutio
150g kanttarellejä
2dl punasia linssejä


Kuullota hienonnetut sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattipyre, soija ja kaikki mausteet. Sekoittele ja paista hetki. Lisää sitten paseerattu tomaatti, kookosmaito ja kasvisliemikuutio. Anna porista miedolla lämmöllä 10min. Huuhtele linssit hyvin kylmällä vedellä. Lisää sitten linssit ja pienitetyt kanttarellit pannulle. Anna kiehua hiljalleen vielä 10-15min. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa riisin+ohran kera.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!