Siirry pääsisältöön

Marjapiirakkaa aamupalaksi?

Tykkäätkö mehevistä marjapiirakoista muttet halua kuitenkaan aina syödä sitä? Niin minäkin! Löysin Hanna Sumarin mustikkapiirakan makuisen puuron ohjeen ja pakkohan sitä oli pikimiten kokeilla. Syön melkein aina puuroa aamupalaksi, tosin eri tavoin valmistettuna vaihtelun vuoksi. Muunsin hiukan ohjetta sen mukaan mitä meillä kotona jo oli.
Tämä resepti on helppo, ei tarvitse vahtia vieressä koko ajan eli sopii erinomaisesti lapsiperheenkin aamupalalle. Itsehän kävin koirien kanssa reippaalla puolen tunnin kävelyllä sillä aikaa(mies oli kyllä kotona, en jättänyt iteksee uuniin) :)



Marjapiirakkapuuro
1tl voi/gheevoita
2,5dl kaurahiutaleita
Ripaus suolaa
1dl karkeasti murskattuja pähkinöitä
2rkl chian siemeniä
10  säilykeananaspalaa
1dl mustaherukkaa
1dl punaherukkaa
4dl kauramaitoo
2rkl vaahterasiirappia
Laita uuni 200 asteeseen. Laita vuokaan voi ja vuoka hetkeksi uuniin, jotta voi sulaa. Ota vuoka uunista ja levitä voi sudilla ympäriinsä. Ala sitten kerroksittain laittamaan kaurahiutaleita, marjoja, suola, siemenet, ananaspalat ja pähkinät. Sekoita kauramaito ja vaahterasiirappi keskenään. Kaada seos vuokaan. Paista n. 30min
Päälle voit halutessasi laittaa cashewtahnaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip