Siirry pääsisältöön

Kuka täällä kirjoittelee?

Heippa!

Minä oon Marjo, lempinimeltäni Maikki. Olen ammatiltani leipuri-kondiittori ja elintarvikkeiden valmistaja, mutta oppimistahan riittää aina! Siksipä halusinkin perustaa tämän blogin vähän niin kuin itselleni e-resptikirjaksi sekä olisi ihanaa jos se insipiroisi muitakin kokeilemaan ruuanlaittoa ja leivontaan sekä kaikkea siihen liittyvää.

Millaisia reseptejä täällä sitten tulee näkymään? Suurimmaksi osaksi varmasti terveellisiä ruokia, herkkuja, juomia, mutta ehdottomasti myös niitä epäterveellisempiäkin. Tasapaino kaikessa, eikös niin? Haluan itse elää terveellisten elämäntapojen mukaan, ruokailujen suhteen 80/20% toimii itselleni parhaiten. Haluan jakaa täällä myös reseptejä mitkä on edullisempiakin, mutta terveellisiä. Täällä tulee näkymään kasvisruokia, kana, kalkkuna ja nauta ruokia. Pyrin itse syömään kasvispainotteisesti. Minusta aamupala on paras ateria ja siihen tykkäänkin panostaa. Kokeilen mielelläni kaikkea uutta, mutta haluan oppia myös perinteisiä ruokia/leivonnaisia sekä niistä myös pienellä twistillä olevat versiot. Leivonnassa tulen tekemään myös fantasiakakkuja, niistä vasta oppimista riittääkin vielä itsellä.

Silloin kun en ole keittiössä jotain leipomassa tai kokkaamassa, olen joko töissä, salilla, lenkillä koirien kanssa tai lukemassa kirjoja. Pidän myös kaikesta hyvinvointiin liittyvästä, meikkaamisesta, hiustenlaitosta, eläin asioista ja matkustelusta. Eikä unohdeta että rakastan kahvia!

Tervetuloa kanssani kokeilemaan kaikkea ruokaan ja leivontaan liittyvää! :)

-Maikki


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot suklaakonvehdit

Tässä on resepti superhelpoihhin suklaaherkkuihin, jos herkkuhammasta kolottaa mutta et halua sokeria iha älyttömästi syödä. Etenkin cashewtahnalla tehtynä saat todella kauniita konvehteja. Sopivat siis erinomaisesti vaikka viemisiksi jonnekkin ja saat taatusti ihastelua! :) Täytetyt suklaakonvehdit 100g 72-80% tummaa suklaata Temperoi suklaa ensin, jotta saat kauniin kiiltävän suklaan eikä se huoneenlämmössä harmaannu. Eli laita kattilan pohjalle vettä ja päälle joku astia, mutta niin ettei se kosketa vettä. Suklaa astiaan ja lämmitä se 48 asteiseksi. Jäähdytä suklaa 27 asteeseen. Laita takaisin vesihauteeseen ja lämmitä 31 asteeseen. Tämän jälkeen se on valmis käytettäväksi. Täyte: 3rkl maapähkinävoita (sokeroimaton) 2-3rkl vaahterasiirappia tai hunajaa 1rkl tocoa Sekoita kaikki keskenään. Laita sulaa suklaata konvehtimuotteihin (joko paperisiin tai muovisiin/silikonisiin) hieman pohjalle. Pyöritä maapähkinävoiseokstesta pieniä palloja. Laita pallot muotteihi...

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...