Siirry pääsisältöön

Aamupalaksi donitseja? Voi kyllä vain!

                                    Aamupala donitsit

Tässäpä on terveellisempi versio donitseista. Nämä donitsit ovat sen verran aikaa vieviä että jätä niiden tekeminen viikonloppuun/vapaapäivälle. Sopisivat ehdottomasti myös brunssille.  Suosittelen käyttämään tuoreita taateleita niin saat makeamman lopputuloksen. Pelkkä raaka taikinakin oli hyvää :D

100g taateleita(mieluiten tuoreita medjool-taateleita)
vajaa 1 3/4dl täysjyvävehnäjauhoja
1 1/2dl puolikarkeita vehnäjauhoja plus jauhottamiseen
2tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
1dl mantelijauhoja
1 kananmuna
öljyä
320g mustikoita
1rkl juoksevaa hunajaa
4rkl kreikkalaista jogurttia
kanelia

Jos käytät tuoreita niin irroita taateleista kivet ja toki tarkista myös kuivatuista ettei ole kiviä. Jos käytät kuivattuja, laita ne kuumaan veteen likoamaan n. 10min.
Sekoita 2tl leivinjauhetta vehnäjauhoseokseen. Laita taatelit blenderiin tai survo survimella tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, mantelijauho, kananmuna, ripaus merisuolaa ja reilu 3/4dl vettä. Surrauta tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa käsin noin parin minuutin ajan jauhotetulla pöydällä. Kaulitse taikina 1,5cm:n paksuiseksi ja leikkaa siitä vapaalla kädellä tai kahdella ympyrämuotilla(toinen isompi ja toinen pienempi) donitseja. Kaulitse aina ylijäämä uudelleen.

Laita isoon kattilaan kiehumaan vettä. Laita samalla myös lämpiämään vedellä täytetty paistinpannu. Anna donitsien hautua kattilassa kevyesti kiehuvassa vedessä viiden minuutin ajan ja käännä ne varovasti toisinpäin puolessa välissä kypsennystä. Valuta donitsit hyvin, poista vesi paistinpannulta (tarvittaessa pyyhkäise paperilla) ja siirrä donitsit paistinpannulle. Paista niitä kymmenen minuuttia säännöllisesti kääntäen, kunnes ovat kullanruskeita. Kun donitsit näyttävät hyvältä, lisää mustikat ja hunaja pannulle. Heiluta pannua välillä. Kun mielestäsi marjaseos näyttää tarpeeksi hillomaiselta, valuta jogurttia pannulle ja jaa donitsit syöjille. Ripauta annosten päälle kanelia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip