Siirry pääsisältöön

Aamupalaksi donitseja? Voi kyllä vain!

                                    Aamupala donitsit

Tässäpä on terveellisempi versio donitseista. Nämä donitsit ovat sen verran aikaa vieviä että jätä niiden tekeminen viikonloppuun/vapaapäivälle. Sopisivat ehdottomasti myös brunssille.  Suosittelen käyttämään tuoreita taateleita niin saat makeamman lopputuloksen. Pelkkä raaka taikinakin oli hyvää :D

100g taateleita(mieluiten tuoreita medjool-taateleita)
vajaa 1 3/4dl täysjyvävehnäjauhoja
1 1/2dl puolikarkeita vehnäjauhoja plus jauhottamiseen
2tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
1dl mantelijauhoja
1 kananmuna
öljyä
320g mustikoita
1rkl juoksevaa hunajaa
4rkl kreikkalaista jogurttia
kanelia

Jos käytät tuoreita niin irroita taateleista kivet ja toki tarkista myös kuivatuista ettei ole kiviä. Jos käytät kuivattuja, laita ne kuumaan veteen likoamaan n. 10min.
Sekoita 2tl leivinjauhetta vehnäjauhoseokseen. Laita taatelit blenderiin tai survo survimella tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, mantelijauho, kananmuna, ripaus merisuolaa ja reilu 3/4dl vettä. Surrauta tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa käsin noin parin minuutin ajan jauhotetulla pöydällä. Kaulitse taikina 1,5cm:n paksuiseksi ja leikkaa siitä vapaalla kädellä tai kahdella ympyrämuotilla(toinen isompi ja toinen pienempi) donitseja. Kaulitse aina ylijäämä uudelleen.

Laita isoon kattilaan kiehumaan vettä. Laita samalla myös lämpiämään vedellä täytetty paistinpannu. Anna donitsien hautua kattilassa kevyesti kiehuvassa vedessä viiden minuutin ajan ja käännä ne varovasti toisinpäin puolessa välissä kypsennystä. Valuta donitsit hyvin, poista vesi paistinpannulta (tarvittaessa pyyhkäise paperilla) ja siirrä donitsit paistinpannulle. Paista niitä kymmenen minuuttia säännöllisesti kääntäen, kunnes ovat kullanruskeita. Kun donitsit näyttävät hyvältä, lisää mustikat ja hunaja pannulle. Heiluta pannua välillä. Kun mielestäsi marjaseos näyttää tarpeeksi hillomaiselta, valuta jogurttia pannulle ja jaa donitsit syöjille. Ripauta annosten päälle kanelia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Couscous salaatti appelsiinikastikkeella

Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja erittäin hyvä piknikille! Tää on nykyään mun suosikki, oon tehny tällä viikolla jo kolme kertaa tätä! 😅 Couscous salaatti   2dl täysjyvä couscousia 2dl kuumaa vettä ripaus suolaa ja mustapippuria 50g fetaa kourallinen keitettyä parsakaalia Kaada couscous ja mausteet kulhoon. Kaada vesi päälle. Laita kansi kiinni ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet kastikkeen. Sekoita couscousin joukkoon feta ja parsakaali. Appelsiinikastike 1 appelsiini 1 pieni valkosipulinkynsi 0,4dl pähkinöitä 0,4dl rusinoita 2 rkl oliiviöljyä Rouhi pähkinät sekä rusinat ja laita kulhoon. Lisää appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike couscousin joukkoon. Salaatti 100g retiisejä 1/2 kesäkurpitsa 1/2 kurkku 2rkl oliiviöljyä 1rkl punaviinietikka suolaa, mustapippuria Pilko kasvikset. Lisää päälle öljy, punaviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisäsin kylkeen vielä punajuurihummusta.

Kookospannukakut

                                 Kookospannukakut Nämä terveellisemmät pannukakut ovat yksi lempiaamiaisistani heti banaanipuuron jälkeen! 2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai ruokosokeria 2 1/2dl kookosmaitoa 1 kananmuna 2rkl sulatettua kookosöljyä ripaus suolaa (ripaus kardemummaa) kookosöljyä tai muuta öljyä paistamiseen +kreikkalaistajogurttia, vaahterasiirappia ja marjoja Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, kookosöljy ja mausteet. Lämmitä paistinpannu tai lettupannu keskilämmölle. Lisää kookosöljyä pannulle. Ala paistamaan lettuja. Kun taikinan pintaan muodostuu kuplia, käännä ja paista kypsäksi. Itse annostelen n. 1-1,5rkl taikinaa per lettu. Tarjoile marjojen, jogurtin ja...

Kanelipullamuffinsit

                      Kanelipullamuffinsit 170g voita 1,5dl sokeria 1,5dl kookos- tai fariinisokeria 1,5dl piimää 2tl kanelia 1tl kardemummaa 2dl täysjyvävehnäjauhoja (voit myös laittaa koko määrän puolikarkeaa vehnäjauhoa) 2dl vehnäjauhoja 2tl vaniljasokeria 4tl leivinjauhetta hyppysellinen suolaa Päälle:           kanelia           kardemummaa           raesokeria Sulata voi, lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää piimä ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kevyesti vuokasprayllä voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle raesokeria, kanelia ja kardemummaa. Paista 175 asteessa n. 10-12min. Anna jäähtyä. NAUTI!