Siirry pääsisältöön

Aamupalaksi donitseja? Voi kyllä vain!

                                    Aamupala donitsit

Tässäpä on terveellisempi versio donitseista. Nämä donitsit ovat sen verran aikaa vieviä että jätä niiden tekeminen viikonloppuun/vapaapäivälle. Sopisivat ehdottomasti myös brunssille.  Suosittelen käyttämään tuoreita taateleita niin saat makeamman lopputuloksen. Pelkkä raaka taikinakin oli hyvää :D

100g taateleita(mieluiten tuoreita medjool-taateleita)
vajaa 1 3/4dl täysjyvävehnäjauhoja
1 1/2dl puolikarkeita vehnäjauhoja plus jauhottamiseen
2tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
1dl mantelijauhoja
1 kananmuna
öljyä
320g mustikoita
1rkl juoksevaa hunajaa
4rkl kreikkalaista jogurttia
kanelia

Jos käytät tuoreita niin irroita taateleista kivet ja toki tarkista myös kuivatuista ettei ole kiviä. Jos käytät kuivattuja, laita ne kuumaan veteen likoamaan n. 10min.
Sekoita 2tl leivinjauhetta vehnäjauhoseokseen. Laita taatelit blenderiin tai survo survimella tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, mantelijauho, kananmuna, ripaus merisuolaa ja reilu 3/4dl vettä. Surrauta tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa käsin noin parin minuutin ajan jauhotetulla pöydällä. Kaulitse taikina 1,5cm:n paksuiseksi ja leikkaa siitä vapaalla kädellä tai kahdella ympyrämuotilla(toinen isompi ja toinen pienempi) donitseja. Kaulitse aina ylijäämä uudelleen.

Laita isoon kattilaan kiehumaan vettä. Laita samalla myös lämpiämään vedellä täytetty paistinpannu. Anna donitsien hautua kattilassa kevyesti kiehuvassa vedessä viiden minuutin ajan ja käännä ne varovasti toisinpäin puolessa välissä kypsennystä. Valuta donitsit hyvin, poista vesi paistinpannulta (tarvittaessa pyyhkäise paperilla) ja siirrä donitsit paistinpannulle. Paista niitä kymmenen minuuttia säännöllisesti kääntäen, kunnes ovat kullanruskeita. Kun donitsit näyttävät hyvältä, lisää mustikat ja hunaja pannulle. Heiluta pannua välillä. Kun mielestäsi marjaseos näyttää tarpeeksi hillomaiselta, valuta jogurttia pannulle ja jaa donitsit syöjille. Ripauta annosten päälle kanelia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot suklaakonvehdit

Tässä on resepti superhelpoihhin suklaaherkkuihin, jos herkkuhammasta kolottaa mutta et halua sokeria iha älyttömästi syödä. Etenkin cashewtahnalla tehtynä saat todella kauniita konvehteja. Sopivat siis erinomaisesti vaikka viemisiksi jonnekkin ja saat taatusti ihastelua! :) Täytetyt suklaakonvehdit 100g 72-80% tummaa suklaata Temperoi suklaa ensin, jotta saat kauniin kiiltävän suklaan eikä se huoneenlämmössä harmaannu. Eli laita kattilan pohjalle vettä ja päälle joku astia, mutta niin ettei se kosketa vettä. Suklaa astiaan ja lämmitä se 48 asteiseksi. Jäähdytä suklaa 27 asteeseen. Laita takaisin vesihauteeseen ja lämmitä 31 asteeseen. Tämän jälkeen se on valmis käytettäväksi. Täyte: 3rkl maapähkinävoita (sokeroimaton) 2-3rkl vaahterasiirappia tai hunajaa 1rkl tocoa Sekoita kaikki keskenään. Laita sulaa suklaata konvehtimuotteihin (joko paperisiin tai muovisiin/silikonisiin) hieman pohjalle. Pyöritä maapähkinävoiseokstesta pieniä palloja. Laita pallot muotteihi...

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...