Aamupala donitsit
Tässäpä on terveellisempi versio donitseista. Nämä donitsit ovat sen verran aikaa vieviä että jätä niiden tekeminen viikonloppuun/vapaapäivälle. Sopisivat ehdottomasti myös brunssille. Suosittelen käyttämään tuoreita taateleita niin saat makeamman lopputuloksen. Pelkkä raaka taikinakin oli hyvää :D100g taateleita(mieluiten tuoreita medjool-taateleita)
vajaa 1 3/4dl täysjyvävehnäjauhoja
1 1/2dl puolikarkeita vehnäjauhoja plus jauhottamiseen
2tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
1dl mantelijauhoja
1 kananmuna
öljyä
320g mustikoita
1rkl juoksevaa hunajaa
4rkl kreikkalaista jogurttia
kanelia
Jos käytät tuoreita niin irroita taateleista kivet ja toki tarkista myös kuivatuista ettei ole kiviä. Jos käytät kuivattuja, laita ne kuumaan veteen likoamaan n. 10min.
Sekoita 2tl leivinjauhetta vehnäjauhoseokseen. Laita taatelit blenderiin tai survo survimella tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, mantelijauho, kananmuna, ripaus merisuolaa ja reilu 3/4dl vettä. Surrauta tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa käsin noin parin minuutin ajan jauhotetulla pöydällä. Kaulitse taikina 1,5cm:n paksuiseksi ja leikkaa siitä vapaalla kädellä tai kahdella ympyrämuotilla(toinen isompi ja toinen pienempi) donitseja. Kaulitse aina ylijäämä uudelleen.
Laita isoon kattilaan kiehumaan vettä. Laita samalla myös lämpiämään vedellä täytetty paistinpannu. Anna donitsien hautua kattilassa kevyesti kiehuvassa vedessä viiden minuutin ajan ja käännä ne varovasti toisinpäin puolessa välissä kypsennystä. Valuta donitsit hyvin, poista vesi paistinpannulta (tarvittaessa pyyhkäise paperilla) ja siirrä donitsit paistinpannulle. Paista niitä kymmenen minuuttia säännöllisesti kääntäen, kunnes ovat kullanruskeita. Kun donitsit näyttävät hyvältä, lisää mustikat ja hunaja pannulle. Heiluta pannua välillä. Kun mielestäsi marjaseos näyttää tarpeeksi hillomaiselta, valuta jogurttia pannulle ja jaa donitsit syöjille. Ripauta annosten päälle kanelia.
Kommentit
Lähetä kommentti