Siirry pääsisältöön

Kesälomalla: Tallinassa

Tiistai iltana klo 17 lähti laiva kohti Tallinnaa. Yö laivalla, en tykkää yhtään. Ihan ensimmäisenä laivaan päästyämme menimme hyttiin ISTUMAAN! Tuntuipa niin hyvälle istahtaa koko päivän kävelyn jälkeen. Jonkin ajan kuluttua suuntasimme laivan kauppaan, siellä oli valikoimaan tullut uudistusta, good. Esimerkiksi goji-marjoja, kookoslastuja, kuivattuja mangolastuja, sokerittomia
karkkeja ja suklaita. Löysin myös inkiväärikarkkeja, NAM! Pointsit tästä uudistuksesta. 

Kaupassa kiertelyn jälkeen menimme iskelmäbaariin, jossa äitini otti alkoholittoman juoman ja mä en juonu mitään. :D Menimme hyttiin ennen yhdeksää ja siitä suihkun kautta nukkumaan, molemmat oltiin nii väsyneitä ettei millään jaksanu valvoa.




Aamulla maihin noustuamme lähdimme etsimään Kohvik must puudel kahvilaa ja löysimmekin sen. Sepä olikin vielä kiinni yhdeksään saakka, kamala nälkä ja tunti pitäisi odottaa, en kyennyt, joten jatkoimme matkaa, harmi. Päädyimme Tallinan torille ja siitä ensimmäiseen ruokapaikkaan missä vain luki ''breakfast''. Hyvää ruokaa oli kyllä, mutta harmitti vain ettei päästy edelliseen kahvilaan. Ehkä ensi kerralla sitten.
Aamupalan jälkeen kiertelimme vanhaa kaupunkia ja paljon kuvia räpsien. Yritin epätoivoisesti opettaa äidilleni miten ottaa hyviä kuvia. En siis ole mikään ammattilainen, mutta minun mielestäni hyviä kuvia. Ei ihana mennyt niin kuinka olin toivonut ja jossain vaiheessa kiukustuin hieman. :D Kiitos kuitenkin että hän jaksoi yrittää ja kyllä ne on paranemaan päin.




 Kävimme myös pyörähtämäss Tallinnan vanhimassa kahvilassa, maiasmokissa. Kaunis se oli ja siellä oli tuommoinen söpö kahvikuppi maailmanpyörä. Siellä oli myös se marsipaanihuone jota menin innolla katsomaan mutta harmikseni kondiittori ei ollut juuri sillä hetkellä paikalla tekemässä marsipaanimaalauksia.


Vanhan kaupungin ja parin ostoskeskuksen jälkeen menimme kampaamoon minne olin varannut pari päivää aiemmin ajan hiusten leikkuuseen ja värjyyseen. Plussaa oli että sain ajan parin päivän varotusajalla. Ajatukseni oli että vaaleemmat hiukset, ei mitään platinablondia vaan hiukan luonnollisempaa vaaleeta, tummat hiukset sinisillä latvoilla tai hopeanharmaat. Kuten kuvasta näkyy en saanut mitään niistä. Kuulemma vaalennus olisi kuivattanut liikaa hiuksia, harmaaseen kampaaja sanoi jyrkästi ei. Johtuiko siitä että heillä ei ollut kyseistä väriä vai mistä, en tiedä. Kyllä ymmärrän että eihän ruskeista hiuksista kerralla saa tasasta vaaleeta, mutta olisihan sitä jo voinut lähteä työstämään pohjaa sille. Ennen värjäsin kotona hiukseni. Aina sanotaan että jos haluaa radikaalia muutosta täytyy mennä kampaajan pakeille. Näin tein. En silti saanut haluaamani lopputulosta. Oli aika pettynyt olo, no pakko oli sitten päätyä taas ruskeeseen. Hiusten pituudesta lähti aika paljon, koska latvat olivat aika heikossa kunnossa, heh. Tuossa vielä hymyilitti vain sen takia että saan nyt kasvatettua taas terveemmät hiukset. Kotiin palattuani huomasin kuinka epätasaisesti nämä olivat leikattu, pettymys taas.. No onneksi hiukset kasvavat nopeasti takaisin ja kunhan vähän kasvaavat menen oitis suomalaiseen kampaamoon korjauttamaan. Luulin tosiaan että virolainen kampaaja ymmärsi mitä tarkoitin, hänhän puhui suomea. Tosin kampaaja teki muutenkin asiat hiukan hutiloimalla kuin mitä Suomessa olen tottunut.  Valitsin Tallinnassa kampaamo käynnin kyseiseen kampaamoon, koska sitä oli todella moni suomalainen nainen suositellut. Ehkä muille on sit vaan käyny juuri niin kuin halusivat ja minä olen poikkeus? Harmi näin, mutta aion tästä lähin luottaa kotimaisuuteen.
Nyt tuli kyllä kilometrinen postaus, hahah. :D
                                                          - Maikki



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip