Siirry pääsisältöön

kesäloma ja cookie dough jäätelö

Kävin Hämeenlinnassa viikonlopun verran, mutta sieltä ei ole juuri kerrottavaa. Ei tullu oikein tehtyä mitään. Kotiin palattua sitten en tietenkään malttanut olla tekemättä jotain keittiössä. Olin pitkään jo halunnut kokeilla Dr. Sugarin cookie dough jäätelöä. TODELLA HYVÄÄ! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Maistoin sitä massaa ennen kuin se oli ehtinyt edes kunnolla tekemään ja söinkin sitten koko kipon saman tien :D


Mutta koska näin kesällä jäätelöhimoni herää usein, oli minun pakko kehitellä jotain terveellisempää jätskiä. Tykkään todella paljon jätskeistä missä on keksin muruja joten tässä on ohje siihen. Inspiraatiota sain terveelliset herkut blogista.

Frozen youghurt with cookies crumbs
 2dl kreikkalaista jogurttia
 0,5tl vaniljajauhetta
 1 Elovenan kaura-puolukka välipalakeksi
 pähkinä-rusina sekoitusta

Murustele välipalakeksi jogurtin joukkoon. Lisää muut aineet sekaan. Laita pakkaseen, sekoittele välillä pakastuksen aikana.

Vinkki! Kun ''jäätelö'' on ollut pitkään pakkasessa se muuttuu todella kovaksi, joten ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen kun aiot syödä sen.

                                                 Hyviä herkkuhetkiä!

                                                              -Maikki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot suklaakonvehdit

Tässä on resepti superhelpoihhin suklaaherkkuihin, jos herkkuhammasta kolottaa mutta et halua sokeria iha älyttömästi syödä. Etenkin cashewtahnalla tehtynä saat todella kauniita konvehteja. Sopivat siis erinomaisesti vaikka viemisiksi jonnekkin ja saat taatusti ihastelua! :) Täytetyt suklaakonvehdit 100g 72-80% tummaa suklaata Temperoi suklaa ensin, jotta saat kauniin kiiltävän suklaan eikä se huoneenlämmössä harmaannu. Eli laita kattilan pohjalle vettä ja päälle joku astia, mutta niin ettei se kosketa vettä. Suklaa astiaan ja lämmitä se 48 asteiseksi. Jäähdytä suklaa 27 asteeseen. Laita takaisin vesihauteeseen ja lämmitä 31 asteeseen. Tämän jälkeen se on valmis käytettäväksi. Täyte: 3rkl maapähkinävoita (sokeroimaton) 2-3rkl vaahterasiirappia tai hunajaa 1rkl tocoa Sekoita kaikki keskenään. Laita sulaa suklaata konvehtimuotteihin (joko paperisiin tai muovisiin/silikonisiin) hieman pohjalle. Pyöritä maapähkinävoiseokstesta pieniä palloja. Laita pallot muotteihi...

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...