Siirry pääsisältöön

Vegaanipizza



Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena?
Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa! 




Pohja:

3,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa)
10 g oliiviöljyä
10 g hienoa merisuolaa
500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja)


Täytteet:

itsetehty tomaattikastike
herkkusieniä
punasipulia
paprikaa
vegaanista 'tuorejuustoa''

Päälle uunista tulon jälken
oliiviöljyä loraus ja kevätsipulia


Liemessä  blogista on tuo pizzapohjan ohje.

Ensin ota noin 10% vettä erikseen ja sekoita siihen merisuola. Jos käytät tuore hiivaa niin liota se veteen. Lisää sitten vasta jauhot. Jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se jauhoihin ja lisää loppu 90% vedestä siihen.
Vaivaa koneella hiljaisella nopeudella tai käsin 10min. 


Lisää sitten suolavesi. Vaivaa, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää lopuksi oliiviöljy. Vaivaa niin kauan kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.

Lopuksi vaivaa nopeimmalla nopeudella, kunnes taikina on sileää, joustavaa eikä tartu käsiin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota tunnin verran.

Muotoile taikinasta sopivia palloja. Anna niiden kohota vielä hetki. Valmistele täytteet tässä välissä.

Tomaattikastike:
1-2 valkosipulinkynttä
500g paseerattua tomaattia
1-2rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
tuoretta tai kuivattua basilikaa

Kuullota valkusipulinkynsiä hetki. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet. Anna muhia 10-20min

Muotoile sitten pizzat mielummin käsin kuin kaulimella. Levitä pohjille tomaattikastiketta, täytteitä sekä vegaanista ''tuorejuustoa''

Jos haluat rapsakan pizzan, käytä pizzakiveä sekä valitse max kolme täytettä.
Lämmitä uuni täysille ja alalämmölle. Paista pizzaa 3-4min. Vaihda grillivastukselle ja paista 2-4min uunin yläosassa. Tarkkaile pizzaa, sillä eri uunit toimivat eri tavoin. Oma uunini lämpeää vain 250 asteeseen.

Uunista tulon jälkeen voit lorauttaa päälle oliiviöljyä, kevätsipulia sekä rucolaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Pääsiäiskakku 2018

Pääsiäiskakku 2018 Tämänkin kakun idea syntyi Carlsonissa kun näin Fazerin Miami suklaataa 😁 Tästä tuli todella mehevä ja herkullinen. Suosittelen testaamaan! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte. Pohja: 5dl vehnäjauhoja 1tl ruokasoodaa 1tl leivinjauhetta Ripaus kardemummaa 200g huoneenlämpöstä voita 3dl sokeria tai intiaanisokeria 3 kananmunaa 3dl mangososetta (1tl vaniljauutetta) 100g Fazer Miami orange sparkle & fizz suklaataa (lopun voi syödä tai lisätä kakun väliin) Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, välissä hyvin vatkaten. (Lisää vaniljauute.) Laita vuorotellen sosetta ja jauhoseosta voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sula suklaa. Kaada pingotettuun 18-20cm vuokaan(kaikki taikina ei välttämättä ei mahdu pienee vuokaan, mutta voit paistaa loput muffinseiksi). Paista 175 asteessa 1h-1h 20min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.  Appelsiinitäyte: 200...

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...