Vegaaniset tortillat
Joku voisi ajatella että ''miksi ihmeessä tekisin itse tortilla lätyt, kun niitäs aa valmiina kaupasta?''. Ehdottomasti sen takia että se ei niin kauan aikaa vie että se olisi mahdotonta sekä ne vaan maistuvat niin paljon paremmille. Voit myös
vaikuttaa laadukkaisimpiin raaka-aineisiin. Kokeile edes kerran!
Tortillalätyt
3dl maissia
1dl vettä
10g tuore hiivaa
1tl suolaa
1tl kookossokeria/agavesisiirappia
1rkl oliiviöljyä
~5dl jauhoja(sekaan täysjyväjauhoja)
Blendaa maissi ja vesi keskenään. Laita ne sitten kulhoon. Lisää hiiva. Sitten suola ja sokeri sekä oliiviöljy. Lisää desi kerrallaan jauhot. Jätä odottamaan astiaan liinalla peitettynä täytteiden teko ajaksi.
Jaa taikina osiin ja kaulitse niistä pyöreitä lättyjä. Paista kuivalla pannulla ehkä minuutti per puoli, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Laita lautaselle liinan alle odottelemaan.
Minulla täytteenä näissä oli salaattia, ananassalsaa(itse tehtyä), paistettuja mustapapuja ja harissadippia.
Ananassalsa
3-4 tomaattia
1prk ananasta
2 avokadoa
2 kevätsipulia
1 limen mehua
2rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1-2rkl agavesisiirappia
Paloittele ainekset ja sekoita kaikki keskenään
Harissadippi
Tämän kanssa kannattaa olla varovainen, kun annostelet harissaa. Itse laitoin pikkusen liikaa ja oli aika tulista!
soijarahkaa
harissatahnaa
Sekoita keskenään. Lisää harissaa vähän kerrallaan.
Kommentit
Lähetä kommentti