SUKLAISETLETUT, KARAMELLIJÄÄTELÖÖ JA TOFFEETA SEKÄ INKIVÄÄRISIIRAPPIA
Tässäpä olisi reseptit suklaisiinlettuihin, karamellijätskiin ja helppohin toffeisiin. Kaikki reseptit ovat vegaanisia. Vaneljalta ja Tuulialta löytyy paljon herkullisia, mutta terveellisiä reseptejä herkutteluun.
Aloita tekemällä karamellijäätelö, koska se vie eniten aikaa.
Karamellijäätelö
0,5dl sokeroimatonta maapähkinävoita
1tlk kookosmaitoa
0,5dl tuoreita taateleita tai kuivattuja taateleita kuumassa vedessä liotettuna(<-- halvempi vaihtoehto, jota itse usein käytän)
1rkl kookosöljyä
1/2tl vaniljauutetta
1tlk kookosmaitoa
0,5dl tuoreita taateleita tai kuivattuja taateleita kuumassa vedessä liotettuna(<-- halvempi vaihtoehto, jota itse usein käytän)
1rkl kookosöljyä
1/2tl vaniljauutetta
Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi ja kaada pakastuksen kestävään astiaan. Sekoita puolen tunnin välein noin kolmen tunnin ajan.
Toffee karuskit
1dl hunajaa
1dl mantelivoita
Hyppysellinen merisuolaa
1dl hunajaa
1dl mantelivoita
Hyppysellinen merisuolaa
Laita lautasen päälle leivinpaperia. Laita hunaja kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun hunaja alkaa vaahtoutua, sekoittele vielä pari minuuttia. Käännä liesi pienemmälle ja lisää kattilaan mantelivoi. Sekoittele vähän, kunnes seos alkaa paksuuntua. Siirrä kattila heti pois liedeltä. Kaada välittömästi seos leivinpaperin päälle ohkaseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi.
Ota hetkeksi huoneenlämpöön ja leikkaa paloiksi.
Ota hetkeksi huoneenlämpöön ja leikkaa paloiksi.
Itse olen säilyttänyt myös pakkasessa näitä eivätkä ole kärsineet siitä.
Suklaisetletut
3dl vehnäjauhoja
1/2dl maissijauhoja
1dl riisijauhoja
1dl täysjyvävehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta (+1-2rkl raakasuklaarouhetta)
Ripaus suolaa
2rkl hunajaa
1rkl rypsiöljyä
4dl kauramaitoo
2dl kupla vettä(hiilihapotettua)
1/2dl maissijauhoja
1dl riisijauhoja
1dl täysjyvävehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta (+1-2rkl raakasuklaarouhetta)
Ripaus suolaa
2rkl hunajaa
1rkl rypsiöljyä
4dl kauramaitoo
2dl kupla vettä(hiilihapotettua)
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon loput aineet ja anna hetken turvota.
Paista teflonpannulla, tarvittaessa kookosöljyllä tai rypsiöljyllä.
Paista teflonpannulla, tarvittaessa kookosöljyllä tai rypsiöljyllä.
Kokoa sitten annoksesi: lettuja, jätskiä ja karamellejä sekä viimeisenä silauksena inkiväärisiirappia
Kommentit
Lähetä kommentti