Siirry pääsisältöön

Suklaisialettuja, karamellijäätelöö ja toffeeta!

SUKLAISETLETUT, KARAMELLIJÄÄTELÖÖ JA TOFFEETA SEKÄ INKIVÄÄRISIIRAPPIA

 

Tässäpä olisi reseptit suklaisiinlettuihin, karamellijätskiin ja helppohin toffeisiin. Kaikki reseptit ovat vegaanisia. Vaneljalta ja Tuulialta löytyy paljon herkullisia, mutta terveellisiä reseptejä herkutteluun.
Aloita tekemällä karamellijäätelö, koska se vie eniten aikaa. 


Karamellijäätelö
0,5dl sokeroimatonta maapähkinävoita
1tlk kookosmaitoa
0,5dl tuoreita taateleita tai kuivattuja taateleita kuumassa vedessä liotettuna(<-- halvempi vaihtoehto, jota itse usein käytän)
1rkl kookosöljyä
1/2tl vaniljauutetta
Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi ja kaada pakastuksen kestävään astiaan. Sekoita puolen tunnin välein noin kolmen tunnin ajan.


Toffee karuskit
1dl hunajaa
1dl mantelivoita
Hyppysellinen merisuolaa

Laita lautasen päälle leivinpaperia. Laita hunaja kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun hunaja alkaa vaahtoutua, sekoittele vielä pari minuuttia. Käännä liesi pienemmälle ja lisää kattilaan mantelivoi. Sekoittele vähän, kunnes seos alkaa paksuuntua. Siirrä kattila heti pois liedeltä. Kaada välittömästi seos leivinpaperin päälle ohkaseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi.
Ota hetkeksi huoneenlämpöön ja leikkaa paloiksi.
Itse olen säilyttänyt myös pakkasessa näitä eivätkä ole kärsineet siitä.


Suklaisetletut
3dl vehnäjauhoja
1/2dl maissijauhoja
1dl riisijauhoja
1dl täysjyvävehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta (+1-2rkl raakasuklaarouhetta)
Ripaus suolaa
2rkl hunajaa
1rkl rypsiöljyä
4dl kauramaitoo
2dl kupla vettä(hiilihapotettua)

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon loput aineet ja anna hetken turvota.
Paista teflonpannulla, tarvittaessa kookosöljyllä tai rypsiöljyllä.
Kokoa sitten annoksesi: lettuja, jätskiä ja karamellejä sekä viimeisenä silauksena inkiväärisiirappia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Baby shower cake

                                        Masukakku Eilen pidetttiin siskoni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Minun tehtävinä oli tehdä masukakku ja sellainen vesimelonikoriste. Tein kakusta gluteenittoman ja laktoosittoman, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Sekä gluteenittomien kakkupohjien käyttämäni resepti on vaan niin superhyvän makuinen. Se on say with a cake Monan käsialaa. Tässäpä tulee reseptiä ja ohjeita kuinka tein tämän kakun. Tämä oli siis ensimmäinen masukakku, jonka tein. Pohjia tein yhteensä kolme kappaletta. Paistoin isoimman pohjan metallikulhossa ja kaksi pienempää 20cm irtopohjavuoissa. Tein yhden ison satsin suklaapohjia ja yhden pienen vaaleapohjaa inkiväärijauheen kera, mutta voit suurentaa suklaakakkupohja ohjetta vielä niin että saat siitä sen kolmannen. En kirjoita vaaleanpohjan ohjetta, koska muuten tulisi kilometripostaus. Suklaakakkupohjat 60g tummaa suklaata(Brunbergin laktoositon ja gluteeniton) 100g laktoositonta voita 2dl vahvaa kahvia 3d

Porkkanainen broileririsotto

Porkkanainen broileririsotto 4dl jasminiriisiä ~1L kasvislientä 1 sipuli raastettuna 3 porkkanaa hienoksi raastettuna Oliiviöljyä Suolaa, mustapippuria, sumakkia, valkopippuria 400g broilerin jauhelihaa(ei oo paras vaihtoehto, sitä sattu nyt olemaan😁)  Paista broilerin jauheliha ja sipuli kypsäksi. Laita sivuun kulhoon. Kuullota hetki riisejä öljyssä. Ala desi kerrallaan lisätä kasvislientä niin että edellinen satsi on imeytynyt. Lopuksi kun riisi on valmista, lisää porkkanaraaste ja broilerin jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Viimeistele annokset puristamalla hiukan sitruunamehua päälle ja lisäämällä kevätsipulia plus kylkeen salaattia. Tadaa! 

Vegaanipizza

Oletko miettinyt kuinka saada herkullista pizzaa ja vieläpä vegaanisena? Tässäpä sinulle kokeilemisen arvoinen resepti. Olin vähän aika sitten vegaaniviikko haasteessa ja se sujui oikein hyvin, sillä syönhän muutenkin hyvin hyvin kasvispainotteisesti. Lihoista syön kanaa joskus harvemmin, käytän kyllä kananmunia, maustamatonta jogurttia ja joitakin juustoja(fetaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa, halloumia, ricottaa, mascarponea sekä joskus tuorejuustoja). Halusin myös vegaaniviikon aikana laittaa inspiraatio kuvia muille kuinka syön viikon aikana, jotta ehkä muutkin uskaltaisivat kokeilla enemmän kasvisruokia tai jopa kokeilla vegaaniviikkoa!  Pohja: 3,5 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa) 10 g oliiviöljyä 10 g hienoa merisuolaa 500 g durumvehnäjauhoja (00-pizzajauhoja) Täytteet: itsetehty tomaattikastike herkkusieniä punasipulia paprikaa vegaanista 'tuorejuustoa'' Päälle uunista tulon jälken oliiviöljyä loraus ja kevätsip