Siirry pääsisältöön

Marjapiirakkaa aamupalaksi?

Tykkäätkö mehevistä marjapiirakoista muttet halua kuitenkaan aina syödä sitä? Niin minäkin! Löysin Hanna Sumarin mustikkapiirakan makuisen puuron ohjeen ja pakkohan sitä oli pikimiten kokeilla. Syön melkein aina puuroa aamupalaksi, tosin eri tavoin valmistettuna vaihtelun vuoksi. Muunsin hiukan ohjetta sen mukaan mitä meillä kotona jo oli.
Tämä resepti on helppo, ei tarvitse vahtia vieressä koko ajan eli sopii erinomaisesti lapsiperheenkin aamupalalle. Itsehän kävin koirien kanssa reippaalla puolen tunnin kävelyllä sillä aikaa(mies oli kyllä kotona, en jättänyt iteksee uuniin) :)



Marjapiirakkapuuro
1tl voi/gheevoita
2,5dl kaurahiutaleita
Ripaus suolaa
1dl karkeasti murskattuja pähkinöitä
2rkl chian siemeniä
10  säilykeananaspalaa
1dl mustaherukkaa
1dl punaherukkaa
4dl kauramaitoo
2rkl vaahterasiirappia
Laita uuni 200 asteeseen. Laita vuokaan voi ja vuoka hetkeksi uuniin, jotta voi sulaa. Ota vuoka uunista ja levitä voi sudilla ympäriinsä. Ala sitten kerroksittain laittamaan kaurahiutaleita, marjoja, suola, siemenet, ananaspalat ja pähkinät. Sekoita kauramaito ja vaahterasiirappi keskenään. Kaada seos vuokaan. Paista n. 30min
Päälle voit halutessasi laittaa cashewtahnaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mansikka-lime jätskit

TERVEELLISET MANSIKKA-LIME JÄÄTELÖT Tekiskö kauheasti mieli jäätelöä näillä keleillä, mutta et kehtaisi joka päivä syödä kermajätskiä tai sokeriövereitä saada? Tee siis näitä niin saat viileätä, mutta terveellistä ja kehtaa useammanki nauttia 😎 4 minijäätelöön tarvitset 250g mansikoita 1/2-1 limen mehu 1rkl agavesisiirappia Blendaa kaikki keskenään ja kaada muotteihin. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia. P.s omat muottini ovat anninuunilta eli sieltä ainakin löytyy!

Helpot suklaakonvehdit

Tässä on resepti superhelpoihhin suklaaherkkuihin, jos herkkuhammasta kolottaa mutta et halua sokeria iha älyttömästi syödä. Etenkin cashewtahnalla tehtynä saat todella kauniita konvehteja. Sopivat siis erinomaisesti vaikka viemisiksi jonnekkin ja saat taatusti ihastelua! :) Täytetyt suklaakonvehdit 100g 72-80% tummaa suklaata Temperoi suklaa ensin, jotta saat kauniin kiiltävän suklaan eikä se huoneenlämmössä harmaannu. Eli laita kattilan pohjalle vettä ja päälle joku astia, mutta niin ettei se kosketa vettä. Suklaa astiaan ja lämmitä se 48 asteiseksi. Jäähdytä suklaa 27 asteeseen. Laita takaisin vesihauteeseen ja lämmitä 31 asteeseen. Tämän jälkeen se on valmis käytettäväksi. Täyte: 3rkl maapähkinävoita (sokeroimaton) 2-3rkl vaahterasiirappia tai hunajaa 1rkl tocoa Sekoita kaikki keskenään. Laita sulaa suklaata konvehtimuotteihin (joko paperisiin tai muovisiin/silikonisiin) hieman pohjalle. Pyöritä maapähkinävoiseokstesta pieniä palloja. Laita pallot muotteihi...

Vaaleansininen masukakku vauvakutsuille

Tänään saatiin taas juhlia yksiä baby showereita :) Tällä kertaa tein gluteenittomat vaaleat pohjat (Monan reseptillä) maustettuna inkiväärillä ja täytteenä oli persikkamoussea sekä banaania muussattuna. Toiveena kakkuun oli ettei se olisi liian makea sillä tuleva äiti ei juuri tällä hetkellä voi syödä kovin makeaa. Kehuja kovasti kakku sai niin ulkonäön kuin maunkin puolesta :) Kannattaa olla masu osan kokoamiseen kulho, jossa ei ole pohjassa isoa tasaista osuutta. Kuten huomaatte että minulla tuo masu jäi vähän littanaksi. Mutta muuta kupposta ei nyt tähän hätään ollut. Täältä voit katsoa edellisen masukakun kokoamisohjeet      MASUKAKKU Pohjat yksi 24cm vuoka ja yksi 20cm vuoka 2,4dl gluteenitonta kauramaitoo 1tl psylliumia 1tl vaniljauutetta 5dl gluteenitonta jauhoseosta (itse tehtyä) 2dl perunajauhoja 2/4tl suolaa 1,5tl inkiväärijauhetta 1tl ksantaania 4 2/4tl leivinjauhetta 220g laktoositonta voita 5dl sokeria 4 kananmunaa Lämmitä kaurama...